Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mânzat va fi încătușat în secunda a doua din moment ce Poliția va primi comanda

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Curtea de Apel a emis, vineri, decizia motivată prin care Valerian Mânzat este condamnat la 9 ani de închisoare cu executare

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Avocatul glamouros Valerian Mânzat nu va scăpa de închisoare. Curtea de Apel a emis, vineri, decizia motivată prin care Mânzat este condamnat la 9 ani de închisoare cu executare. 

În momentul transmiterii deciziei, în sala de judecată era prezent doar avocatul lui Mânzat, Gheorghe Amihalachioae. 

Decizia se întinde pe aproape 90 de pagini. Mânzat este acuzat că, în 2009, în urma unei înţelegeri prealabile cu Ion Taran, care, pe atunci, era şeful Secţiei Investigare a Accidentelor Rutiere a Comisariatului General de Poliţie, şi cu Dorel Găină, şef al Secţiei Asistenţă Juridică în cadrul Companiei de Asigurări „Moldasig” SRL, au înscenat un accident rutier, cu intenţia de a intra în posesia unei sume de bani de la compania de asigurări.

Valerian Mânzat - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Surse: Valerian Mânzat a fost reținut

În vara anului 2009, BMW-ul procurat de Mânzat a fost incendiat pe str. Petru Zadnipru din Chişinău. Două luni mai târziu, potrivit procurorilor, Mânzat, de comun acord cu alte persoane, au improvizat că, pe str. Albişoara, intersecţie cu str. Puşkin, ar fi avut loc un accident rutier în care a fost implicat BMW-ul incendiat anterior şi un Mercedes Vito, cu numere de înmatriculare germane, proprietate a lui Vladimir Mihalcean. Mânzat a încercat să obțină de la firma de asigurări 300 de mii de lei, dar aceasta a reușit să-i transfere doar suma de 32 de mii de lei.

Gheorghe Amihalachioaie a declarat, vineri, jurnaliștilor că clientul său se va preda poliției, ”dacă poliția îl va suna”. Avocatul a explicat și cum se va petrece reținerea lui Mânzat. 

”Decizia motivată se trimite în instanța de fond, care la rândul ei va trimite, prin cancelarie, documentul la Poliție”, a declarat Amihalachioaie.

Întrebat dacă Mânzat se va prezenta singur la Poliție, avocatul a răspuns: ”Cum să se prezinte singur? Poliția trebuie să primească copia deciziei, să aibă împuterniciri și după aceea să-l rețină”.

Valerian Mânzat Cristina Furdui - Sputnik Moldova
Societate
Iubita avocatului Valerian Mânzat a uitat că Liubcik este la răcoare - FOTO

Amihalachioaie a mai spus că Mânzat nu are de gând să fugă din Moldova.  

Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că, deocamdată, în adresa Poliției nu a parvenit nicio hotărâre executorie în privința acestei persoane. 

”Așteptăm decizia instanței de judecată, după care vom întreprinde toate măsurile în conformitate cu legislația în vigoare: căutarea, reținerea și prezentarea în fața organelor competente ale Republicii Moldova”, a spus Cavcaliuc.

Acesta a mai adăugat că Poliția va executa solicitarea imediat ce vor primi documentul. 

”Reținerea va avea loc în secunda a doua când va fi recepționată decizia executorie. Practica arată că documentul poate fi adus într-o zi sau în câteva săptămâni”, a declarat șeful adjunct al IGP.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0