Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mihai Ghimpu, geniul rău al lui Dorin Chirtoacă. Învinuirile unui fost liberal

© Sputnik / Miroslav RotariMihai Ghimpu
Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
Mihai Ghimpu i-a enumerat ieri, în cadrul unei emisiuni la Pro TV, pe toţi cei care se fac vinovaţi de situaţia în care a ajuns nepotul său Dorin Chirtoacă, cap de listă fiind evident „mâna Moscovei"

CHIŞINĂU, 27 mai — Sputnik. După reţinerea primarului Chirtoacă şi plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile, şeful liberalilor, Mihai Ghimpu, a declarat că părăseşte coaliţia de guvernământ, s-a apucat să-i caute pe cei care l-au băgat pe nepotul Dorin în belea.

Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă la o petrecere - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mihai Ghimpu a vorbit despre cererea de demisie a lui Dorin Chirtoacă

Mihai Ghimpu a identificat duşmani şi a dat în vileag comploturi care s-au urzit în jurul primarului de Chişinău, pentru că nu s-a vrut nicidecum să fie lăsat un primar liberal în fruntea Capitalei. Astfel, cei care l-au păscut pe Chirtoacă şi au pus la cale arestarea acestuia sunt Moscova, preşedintele Igor Dodon şi fostul său coleg de partid, Anatol Şalaru.

Totodată, după această derulare rapidă, însă defel neaşteptată a evenimentelor, s-au făcut auzite mai multe voci care au spus că anume bătrânul liberal este cel care l-a făcut vulnerabil pe Chirtoacă. Anume Ghimpu, este autorul moral al dezastrului în care a ajuns nepotul său, altădată un politician promiţător, în care foarte mulţi şi-au pus speranţele.

Unul dintre cei care a fost învinuit de Ghimpu, fostul vicepreşedinte liberal Anatol Şalaru, i-a răspuns cu puţin timp în urmă acestuia, afirmând că „vinovatul, exclusiv pentru situația lui Dorin este nimeni altul decât Mihai Ghimpu".

Sergiu Praporșcic - Sputnik Moldova
Dorin Chirtoacă este ca și arestat. Când urmează Mihai Ghimpu

„Mihai Ghimpu este cel care l-a înconjurat pe Dorin Chirtoacă de oameni corupți, în ciuda avertismentelor mai multor oameni, inclusiv a mea, Mihai Ghimpu este cel care l-a expus pe Dorin Chirtoacă", a punctat Şalaru.

Totodată, acesta a menţionat că nu Chirtoacă este cel care trebuie să fie închis, ci Ghimpu.

„Regret profund drama prin care trece astăzi Dorin și sunt alături de el. Nu Dorin trebuie sa fie închis ci Mihai Ghimpu care, a profitat de pe urma lui și politic și financiar", mai scrie fostul liberal.

„De asemenea, am observat, cu stupoare, că în cadrul conferinței de presă, Mihai Ghimpu s-a preocupat mai mult de problema lui Iurie Chirinciuc decât a lui Dorin. Probabil, prin această preocupare, i-a transmis lui Chirinciuc semnalul să nu vorbească pentru că el nu l-a abandonat. Mihai Ghimpu se teme că Iurie Chirinciuc va vorbi", mai spine Şalaru.

Referindu-se la afirmaţia lui Ghimpu că Iurie Chirinciuc a venit cu bani în politică, fostul coleg de partid al celor doi se întreabă dacă nu cumva a venit cu banii proveniţi „din evaziunea fiscală făcută în România unde soția lui Chirinciuc a fost și condamnată pentru evaziune fiscală".

Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
De ce Mihai Ghimpu îmbătrânește atât de repede? Dacă ați ști ce are pe suflet

„Degeaba se ascunde astăzi Mihai Ghimpu în spatele unionismului pe care l-a compromis în mod dramatic. Chirinciuc nu a fost arestat că este unionist ci pentru că este corupt", a mai subliniat acesta, adăugând că spera „ca Dorin să-și dovedească în cel mai scurt timp nevinovăția în care, personal, cred"

Amintim că, potrivit unor surse, disensiunile dintre Ghimpu și Șalaru a apărut atunci când, fiind în funcția de ministru al Apărării, Anatol Șalaru a refuzat să favorizeze firma liberalului Iurie Dârda în cadrul unui tender pentru construcția apartamentelor pentru militari. Ulterior, acesta nu a dorit să se implice în campania pentru prezidenţiale a lui Mihai Ghimpu, părăsind în cele din urmă formaţiunea.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0