Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce au decis judecătorii în privinţa secretarului CMC, Valeriu Didencu

© Sputnik / Miroslav RotariВалериу Диденку
Валериу Диденку - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul Consiliului Municipal Chişinău a fost plasat în arest pentru următoarele 30 de zile şi, spre deosebire de primarul Chirtoacă, nu la domiciliu, ci în penitenciarul nr.13

CHIŞINĂU, 27 mai — Sputnik. Judecătoria Buiucani a decis sâmbătă plasarea în arest pentru 30 de zile a funcţionarului, în penitenciarul nr.13.

Valeriu Didencu a fost reţinut joi de ofiţerii CNA şi procurorii Anticorupţie, alături de doi consilieri ai CMC şi şase reprezentanţi ai unor agenţi economici, în cadrul dosarului parcărilor cu plată. Aceștia sunt bănuiţi de corupere pasivă, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Примария Кишинев - Sputnik Moldova
Politică
Cine-i va lua locul lui Chirtoacă la Primărie

Ulterior, în seara aceleiaşi zile, a fost reţinut şi primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, care a fost plasat ulterior în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Centrul Naţional Anticorupţie a precizat că secretarul CMC este bănuit că ar fi pretins, în repetate rânduri, mijloace financiare sau bunuri de la reprezentanţii unor agenţi economici şi unii consilieri municipali pentru diferite servicii. Potrivit materialelor cauzei, secretarul CMC ar fi pretins şi acceptat diferite sume de bani pentru influenţarea membrilor Consiliului sau altor responsabili din cadrul Primăriei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0