Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce vis şi-a împlinit Alina Zotea, în timp ce liberalii erau arestaţi pe capete

© Sputnik / facebook.com Alina Zotea
Alina Zotea - Sputnik Moldova
Abonare
Liberala Alina Zotea era departe de casă în timp ce partidul condus de Mihai Ghimpu trecea prin momente dramatice

CHIŞINĂU, 27 mai — Sputnik. Pe parcurs de aproape o săptămână, deputata Alina Zotea a făcut „politică mare" peste ocean, aducând o contribuţie inestimabilă la consolidarea cooperării Republicii Moldova cu SUA. Atâta doar că liberala a plecat în agreabila călătorie pe când era încă parte a guvernării, dar la revenire şi-a găsit partidul de suflet în opoziţie „fără cale de întoarcere".

Alina Zotea s-a aflat pe parcursul mai multor zile într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în cadrul programului Open World, alături de alţi colegi din parlament. Acesta a postat cu regularitate imagini pe pagina s-a de facebook, povestind cu cine s-a întâlnit, ce locuri a vizitat şi ce vise şi-a împlinit.

© FacebookVizita liberalei Alina Zotea în SUA
Vizita liberalei Alina Zotea în SUA - Sputnik Moldova
Vizita liberalei Alina Zotea în SUA

Astfel, protejata lui Mihai Ghimpu, a vizitat Biblioteca Congresului Statelor Unite, făcând şi o succintă prezentare a acesteia, a fost la Casa Albă, a avut mai multe întâlniri oficiale cu ambasadori, senatori şi cu autorităţile Statului Carolina de Nord.

Alina Zotea - Sputnik Moldova
Societate
Deputatul PL Alina Zotea și-a luat Mercedes de 50.000 de euro. Ce spune CNA

Alina Zotea a avut un vis, cel de a vizita reşedinţa preşedinţilor americani, pe care, iată, şi l-a îndeplinit.

"Zilele acestea am avut parte de o frumoasă experiență la Washington. De la întreveri oficiale cu senatori, membri ai Camerei Reprezentanților SUA, veterani pe care i-am întâlnit la Memorialul Veteranilor din Coreea, lângă National Mall și până la visul îndeplinit de a vizita Casa Albă", a scris tânăra liberal într-un mesaj care însoţeşte mai multe fotografii.

Nu la fel de agreabilă şi reconfortantă a fost însă întoarcerea Alinei Zotea în patrie, pentru că vicepreşedintele PL a fost arestat iar Mihai Ghimpu a declarat că liberalii părăsesc coaliţia majoritară, după ce ofiţerii CNA şi procurorii Anticorupţie au dat iama repetat pe la primărie.

De ce insistă Ghimpu s-o facă pe Zotea vicepreședinte al Parlamentului>>>

Cel mai probabil, vestea nu i-a picat prea bine tinerei deputate, prezenţă extrem de activă în Parlamentul de la Chişinău. Asta şi pentru că, anterior, Mihai Ghimpu ar fi vrut s-o vadă pe aceasta instalată în funcţia de vicespicher. Surse demne de încredere au declarant acum ceva timp pentru Sputnik că bătrânul liberal ar face lobby pentru Alina Zotea, țintind pentru ea funcția de vicepreședinte al Parlamentului țării. Iar perspectivele păreau şi mai reale după ce Liliana Palihovici a demisionat din respective funcţie şi şi-a depus mandatul de deputat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0