Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova se fură ca pe timpul foametei: până și grâul din hambare – FOTO

Abonare
Nu o să credeți, dar în Republica Moldova există grupări criminale care sunt specializate în furtul cerealelor din hambare. Bineînțeles, hoții nu se dau într-o parte nici de la alte bunuri, cum ar fi erbicide, chimicale. Dar iată ce au găsit polițiștii în safeurile membrilor acestui grup criminal, este și mai interesant.

CHIȘINĂU, 26 apr — Sputnik. Poliția a anunțat printr-un comunicat de presă că patru persoane cu vârste cuprinse între 39 — 45 de ani, domiciliați în orașele Soroca, Florești și municipiul Chișinău, membri ai unui grup infracțional, au fost reținute, fiind suspectate de furt.

Стройка - Sputnik Moldova
Mafia din imobiliare: 400 de moldoveni rămași și fără bani, și fără apartamente

Anterior, acestea au fost condamnate pentru infracțiuni similare.

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Direcției Generale Urmărire Penală și ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate și Cauze Speciale, anchetatorii au stabilit că, în noaptea de 26 martie curent, suspecții au pătruns pe domeniul unei întreprinderi din satul Bulboci, raionul Soroca. Hoții au deteriorat lacătul de la depozit și au sustras 160 de saci cu semințe de floarea soarelui, erbicide și chimicale destinate pentru protecția culturilor agricole.

Infractorii le-au cauzat proprietarii acestei gospodării o pagubă materială estimată la 601 583 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, în total 30 de descinderi, oamenii legii au depistat și ridicate arme de foc, obiecte din aur, sume de bani și valută, substanțe asemănătoare cu drogurile, semințe de floarea soarelui și porumb, erbicide și chimicale destinate pentru protecția culturilor agricole, precum alte bunuri și obiecte ce prezintă interes pentru cauza penală.

În acest moment, trei dintre suspecți sunt arestați pentru 30 de zile, iar unul este reținut pentru 72 de ore. Conform Codului Penal al Republicii Moldova, persoanele culpabile de furt sunt pedepsite cu închisoare de la 7 la 12 ani.

© Poliția Capitalei uneltele crimei
uneltele crimei - Sputnik Moldova
uneltele crimei

Ofițerii de investigații continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și complicitatea suspecților la săvârșirea altor infracțiuni similare, comise pe teritoriul țării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0