Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine vor fi miniștrii din Guvernul reformat: Pavel Filip oferă detalii

© Sputnik / Miroslav RotariПремьер-министр Республики Молдова Павел Филип
Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Reforma Guvernului va fi implementată în câteva etape, care vor include aprobarea unei noi legi cu privire la Guvern, prezentarea unei noi structuri și componențe a Cabinetului de Miniștri

CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik. Premierul Pavel Filip a declarat vineri că reforma Guvernului Republicii Moldova va fi implementată în câteva etape. Mai întâi, urmează să fie aprobată o nouă Lege cu privire la Guvern, după care premierul va veni în Parlament și va propune o nouă structură și componență a Cabinetului de Miniștri. 

Filip a specificat că, în Legea nouă cu privire la Guvern, premierul va avea dreptul să  propună schimbarea nu doar a componenței, dar și a structurii Executivului pe parcursul mandatului.

Pavel Filip susține că structura noului Guvern, care a fost făcută recent publică, nu este ultima variantă.

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Toți viceminiștrii din Guvernul Republicii Moldova vor fi demiși

”Am prezentat o modelare, unde de la 16 ministere ajungem la 9, dar nu e bătut în cuie. Structura Guvernului poate fi schimbată în continuare”, a declarat șeful Executivului.

Premierul afirmă că lista miniștrilor în noul Guvern încă nu a fost pusă în discuție, dar aici se vor regăsi doar oameni ”onești și profesioniști”.

”Cât ține de cine vor fi în funcțiile de miniștri, trebuie să fiu sincer, încă nu a fost discutat acest subiect. Mai întâi trebuie aprobată Legea cu privire la Guvern, după care vom veni cu componența și structura noului Guvern. Aici se vor regăsi oameni onești și profesioniști”, a menționat Pavel Filip.

Anterior, premierul a declarat că o parte dintre miniștrii actuali nu se va mai regăsi în noua structură a Guvernului. Prim-ministrul a reiterat că Guvernul nu va demisiona in corpore, ci vor avea loc unele remanieri guvernamentale.  

© Sputnik / Nicolai KibichStructura noului Guvern al Republicii Moldova după ce va fi reformat
Structura noului Guvern al Republicii Moldova după ce va fi reformat  - Sputnik Moldova
Structura noului Guvern al Republicii Moldova după ce va fi reformat

 

 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0