Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce moldovenii nu vor mai putea munci în Marea Britanie

© Photo : PixabayBrexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul britanic Theresa May a promis că va reduce imigraţia la câteva zeci de mii de persoane, iar recent a făcut o altă promisiune, şi anume, că va introduce o taxă uriaşă care să descurajeze imigraţia.

CHIȘINĂU, 26 mai — Sputnik. Theresa May a promis să taxeze companiile cu 2 000 de lire sterline pe an pentru fiecare imigrant calificat din afara UE pe care îi angajează, potrivit Business Insider.

Luna trecută a fost introdusă taxa „Immigration Skills Charge", care este stabilită în prezent la 1.000 de lire sterline pe an. Companiile sunt obligate să plătească o taxă anuală pentru fiecare imigrant din afara UE pe care îl angajează, taxele fiind direcţionate către instruirea muncitorilor britanici.

Dublarea taxei este planificată în manifestul Partidului Conservator, publicat recent.

„Imigraţia calificată nu ar trebui să fie un motiv ca guvernul sau companiile să evite obligaţia de a înlesni dezvoltarea abilităților forței de muncă britanice", precizează Theresa May într-un comunicat.

Casele Parlamentului Marii Britanii - Sputnik Moldova
Decizie UE: ce drept vor avea imigranții moldoveni în Marea Britanie

De asemenea, în manifestul conservator este promisă reducerea imigrației nete în Marea Britanie la dor zeci de mii pe an.

Pe de altă parte, oameni de afaceri și personalități de rang înalt din guvern încearcă să pună presiune asupra prim-ministrului, pentru a-l determina să renunțe la aceste angajamente.

Sursa citată precizează că nu se ştie cum îşi va îndeplini prim-ministrul britanic aceste angajamente, având în vedere că, de douăzeci de ani, migrația netă nu a scăzut sub 100 000 pe an și continuă să depășească această cifră chiar și în rândul imigranților din afara UE.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0