Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce cred occidentalii despre eventualitatea unei agresiuni rusești

© Sputnik / Sergey Stepanov / Accesați arhiva multimediaNATO holds Saber Strike exercise 2016 in Estonia
NATO holds Saber Strike exercise 2016 in Estonia - Sputnik Moldova
Abonare
NATO invocă eventualitatea unei agresiuni rusești ca pretext pentru desfășurarea forțelor sale în Polonia și Țările Baltice, însă majoritatea cetățenilor europeni nu par să împărtășească acest punct de vedere

CHIȘINĂU, 25 mai — Sputnik. Potrivit unui sondaj realizat de Sputnik.Opinii, cei mai mulți dintre italieni și nemți și aproximativ jumătate dintre francezi nu sunt de acord cu afirmația că Rusia ar intenționa să atace Polonia și Statele Baltice.

În contextul în care Organizația Tratatului Nord-Atlantic (NATO) a anunțat în 2016 despre desfășurarea a patru batalioane multinaționale în Polonia și în Țările Baltice (Lituania, Letonia și Estonia), pentru a le apăra de o potențială agresiune rusească, locuitorii unor state occidentale au fost întrebați dacă sunt de acord cu afirmația că Rusia urzește planuri de intervenție.

NATO - Sputnik Moldova
NATO în Europa de Est: de ce vrea Polonia să-și consolideze apărarea

Cei mai mulți dintre respondenții din Italia și Germania (69% și 60%), dar și aproape jumătate dintre francezi (47%) nu sun de acord cu această afirmație. Pe de altă parte, în SUA și Marea Britanie este predominant un punct de vedere opus. Astfel, majoritatea locuitorilor din SUA admit că este posibilă o invazie armată a Rusiei în Polonia și Țările Baltice (55%), iar în Marea Britanie această opinie este împărtășită de 43 la sută dintre cei intervievați.

Generația mai în vârstă din Franța, Italia și Germania nu este de acord cu afirmația privind eventualitatea unei agresiuni rusești într-o proporție mai mare decât tinerii sub vârsta de 35 de ani.

De asemenea, numărul francezilor, nemților și italienilor care nu împărtășesc respectiva opinie este mai mare în rândul celor cu un nivel mai înalt de instruire. În Marea Britanie și SUA situația este exact inversă — cu cât este mai înalt nivelul de instruire, cu atât mai des respondenții sunt de acord cu afirmația privind probabilitatea unei intervenții rusești.

Sondajul a fost realizat de Ifop, una dintre cele mai vechi companii franceze de cercetare a opiniei publice.

© SputnikIntenționează oare Rusia să atace Polonia și Statele Baltice?
Intenționează oare Rusia să atace Polonia și Statele Baltice? - Sputnik Moldova
Intenționează oare Rusia să atace Polonia și Statele Baltice?

Despre proiectul Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia).

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Parteneri ai proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus" şi Ifop, una dintre cele mai vechi companii francize care realizează sondaje de opinie. În cadrul proiectului Sputnik.Opinii sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA, în cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de Știri şi Radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză, 24 de ore din 24.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0