Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unii dintre miniștrii Guvernului Filip vor fi concediați

© Sputnik / Мирослав Ротарькабинет министров
кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a anunțat, marți, că o parte dintre miniștrii actuali nu se vor mai regăsi în noua structură a Guvernului

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. O parte dintre miniștrii actuali nu se va mai regăsi în noua structură a Guvernului, a declarat premierul Pavel Filip după ședința de lucru cu privire la reforma administrației publice centrale.

Primul-ministru a reiterat că Guvernul nu va demisiona in corpore, ci vor avea loc unele remanieri guvernamentale. 

”În Executiv trebuie să se regăsească oameni profesioniști, competenți, care să facă  față și pună în aplicare programul Guvernului.

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Toți viceminiștrii din Guvernul Republicii Moldova vor fi demiși

Filip a precizat că numele celor care vor fi concediați va fi făcut public doar după ce se va veni în Parlament cu propunerea noii structuri și componențe guvernamentale. 

Premierul a precizat că în proiect nu a fost specificat numărul ministerelor, pentru a nu schimba de fiecare dată legea atunci când Guvernul va fi reformat. 

”Pe parcursul mandatului, premierul poate veni în Parlament cu propunerea de modificare a structurii Guvernului”, a specificat șeful Cabinetului de Miniștri.  

Până la finele anului, din cele 16 ministere câte sunt în prezent în Guvernul Republicii Moldova vor rămâne  nouă, dintre care patru vor fi de bază: Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerul Sănătății și Protecției Sociale și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. 

De asemenea, din Guvern vor face parte Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Finanțelor, MAI, Ministerul Justiției și Ministerul Apărării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0