Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova bandiții dirijează din pușcărie crimele săvârșite la libertate VIDEO

© Sputnik / Мирослав РотарьFoto simbol - gratii, pușcărie
Foto simbol - gratii, pușcărie - Sputnik Moldova
Abonare
Moldoveanul are naivitatea să creadă că totul este bine și frumos: chiar dacă nu duce viața pe care și-o dorește, măcar supraviețuiește cumva. Se mulțumește cu sărăcia sa. Sărmanul nici nu bănuiește că un criminal care stă deja după gratii planifică până în cele mai mici detalii spargerea locuinței sale.

CHIȘINĂU, 20 mai — Sputnik. Furturile din apartamente sunt o realitate constantă pentru Republica Moldova, de la declararea Independenței și până în prezent. Iar orașele mari sunt un fel de El Dorado pentru hoții specializați în spargeri de apartamente. Mai nou, aceste jafuri sunt planificate de bandiții cu experiență care stau deja după gratii. Ei fac planul în cele mai mici detalii, iar locotenenții lor de după gratii îl pun în aplicare.

Polițiștii din Bălți, împreună cu cei ai Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Național de Investigații, au destructurat o grupare infracțională suspectată în furturi din locuințe prin efracție.

Activitatea ilegală a indivizilor a fost monitorizată de polițiști timp de aproximativ patru luni, timp în care oamenii legii au adunat probe care ar demonstra participarea suspecților la circa 14 furturi în municipiul Bălți. Prejudiciul cauzat victimelor este estimat la 197 000 de lei.

Membrii grupului s-au dovedit a fi cinci locuitori ai municipiului Bălți, cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani, doi dintre ei își ispășesc pedeapsa în închisoare.

În urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că suspecții activau, atât ziua cât și noaptea, profitând de absența proprietarilor, de unde ar fi sustras bijuterii, telefoane mobile, tehnică audio-video, precum și mijloace bănești.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
După amnistiere, hoții și bandiții fac prăpăd în Republica Moldova

Astfel, gruparea era dirijată de infractori condamnați, care își ispășesc la moment pedeapsa în instituțiile penitenciare din țară. După comiterea infracțiunilor, o bună parte din mijloacele financiare şi a bunurilor de preț dobândite le distribuiau în visteria criminală.

Ca urmare a 10 percheziții autorizate, polițiștii au depistat la domiciliile suspecților o parte din bunurile sustrase, precum şi mijloace financiare dar și un arsenal diversificat de scule confecționate artizanal, cu ajutorul cărora descuiau lacătele ușilor de la apartamente.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 până la 10 ani.

© Photo : Poliția Republicii Moldova Corpuri delicte
Corpuri delicte - Sputnik Moldova
Corpuri delicte

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0