Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Republica Moldova și medicii distribuie droguri - cu sacul – VIDEO

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaFoto simbol - droguri
Foto simbol - droguri - Sputnik Moldova
Abonare
Droguri în valoare de zeci de mii de lei, revolvere, pistoale automat, arme de vânătoare, bani – toate acestea sunt obiectele cu care opera o grupare criminală din care făceau parte și doi medici.

CHIȘINĂU, 22 mai — Sputnik. Poliția anunță că, în data de 20 mai, ofițerii Direcției „Antidrog", în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate și Cauze Speciale, au efectuat măsuri speciale de investigații în privinţa a doi bărbaţi cu vârste de 34 şi 38 de ani, domiciliaţi în oraşul Edineţ, membri ai unui grup infracţional.

În urma perchezițiilor efectuate de Poliţie, la domiciliile suspecţiilor au fost depistate: un sac cu 7 kg de marijuana, un gram de subutex, seminţe de marijuana în valoare de 350 mii de lei, un revolver, un automat AK-74 cu calibru de 5.45, două încărcatoare cu 57 de cartușe, 170 de cartușe de 5.44-7.62mm, o grenadă F-1 cu focos, o baioneta pentru Ak-74, două arme de vânătoare, una din ele fără acte, cealaltă cu acte expirate şi 49 de cartușe „Melkașca".

Poliția a precizat că este în căutarea suspecților, care anterior au fost condamnați pentru tâlhărie.

Justiție, ședință de judecată - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mafia traficanților de droguri din Moldova asaltează piața rusă


Totodată, poliţiştii au verificat şase farmacii din oraşul Edineţ, unde au fost ridicate 16 reţete medicale eliberate de medicul narcolog reţinut anterior.

Amintim că tot în acest caz, în data de 17 mai, cinci persoane, printre care doi medici, au fost reţinuţi fiind suspectaţi că fac parte dintr-o grupare infracţională implicată în distribuirea drogurilor.

În ziua de 17 mai, oamenii legii au reţinut un medic narcolog din cadrul unui spital raional din nordul ţării şi un medic-rezident din cadrul unui spital din municipiul Chişinău. Aceştia sunt suspectaţi că ar fi eliberat reţete, cu impresiunile ştampilelor şi semnătură, fără însă a fi completate. Ulterior, le transmiteau capului grupării criminale, după care ultimul, împreună cu alţi doi complici, introduceau în conţinutul acestora denumirile preparatelor cu efect psihotrop şi în baza acestora procurau respectivele medicamente din farmacii, pentru ca ulterior să le dea consumatorilor de droguri contra plată.
În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile şi în birourile de serviciu ale bănuiţilor, au fost depistate şi ridicate droguri (aproximativ jumătate de litru de metadonă, haşiş, amfetamină, pastile "Subutex", pastile cu efect psihotrop, reţete medicale ştampilate, cântare de scară medie, telefoane mobile care ar fi folosite în activitatea infracţională, o armă de vânătoare cu ţeava lisă, deţinută ilegal, muniţii.

În total au fost scoase din circuit ilegal droguri în sumă de 650 000 lei.

Totodată, la domiciliul unuia dintre medici au fost depistate mijloace băneşti în sumă de peste 70.000 lei, care se presupune că provin din activitatea infracţională.

© Poliția Republica Moldova arme și droguri
arme și droguri  - Sputnik Moldova
arme și droguri

Suspecţii sunt reţinuţi, iar în privinţa lor urmând a fi solicitată aplicarea măsurii arestării preventive. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiți riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0