Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce fac noaptea deputații? Răspunsul dat de Andrian Candu

© Sputnik / Miroslav RotariАндриан Канду
Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul unei întrevederi cu un grup de tineri care au vizitat Parlamentul luni, Andrian Candu le-a spus acestora că deputații ”fac și altecva” decât să se întrunească joi și vineri în ședințele plenare

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. Cum credeți, poate fi scrisă o lege într-o noapte. Acesta a fost prima întrebare pe care a adresat-o președintele Parlamentului, Andrian Candu, tinerilor veniți, luni, 22 mai, în clădirea forului legislativ, unde au participat la atelierele de lucru, organizate cu ocazia Zilelor Parlamentului.

”Cum vi se pare procesul legislativ, poate fi făcută o lege peste noapte?”, a întrebat președintele Legislativului.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detaliile pe care nu le știai despre Parlamentul Republicii Moldova

Tinerii au răspuns că acest lucru nu e posibil, iar pentru a elabora un proiect de lege este nevoie de cel mult 60 de zile.

”De la caz la caz, e diferit. Cert este că nu poți face o lege peste noapte, deoarece este nevoie de mult efort”, a menționat Candu.

Spicherul le-a povestit tinerilor despre munca deputaților, sala de ședințe a Legislativului, Regulamentul Parlamentului, dar și despre faptul că deputații ”fac și altceva”  în afară de a se întruni în ședințele plenare. 

”Deputații fac și altceva. Luni se întâlnesc cu alegătorii, marți și miercuri lucrează în comisiile de profil, miercuri se întrunește Biroul Permanent, iar joi și vineri, deputații se întrunesc în ședințele plenare”, le-a povestit Candu tinerilor, care îl ascultau cu mare interes.

Președintele Parlamentului a întreținut un dialog, invitându-i pe tineri să-și spună părerea despre activitatea Parlamentului și despre modul în care sunt votate legile. 

”Ce v-ar mai interesa, așa ceva mai deosebit, în afară de salariul președintelui?”, i-a întrebat Candu pe tineri.

”Cum faceți față certurilor în Parlament, cum moderați ședințele când spiritele sunt încinse”, a întrebat un tânăr.

”Prima chestiune pe care o fac, dar să nu spuneți la nimeni, le închid microfoanele la toți. Le cer colegilor să se calmeze, să nu recurgă la atac la persoană. Pot să aplic unele sancțiuni. Dacă se temperatura e foarte mare, atunci anunți o pauză. Pentru orice situație există Regulamentul Parlamentului”, a explicat Andrian Candu. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0