Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Marea Britanie mai are nevoie de încă 200 de mii de migranti pe an

© Getty Images / Leon Neal'Migrants Welcome Here' banner hanging over Westminster Bridge, London
'Migrants Welcome Here' banner hanging over Westminster Bridge, London - Sputnik Moldova
Abonare
Marea Britanie trebuie să permită cel puțin la 200.000 de muncitori să intre în țară dacă vrea să scape de "catastrofa" economică provocată de ieșirea din Uniunea Europeană, arată un nou studiu.

CHIȘINĂU, 21 mai — Sputnik. Potrivit raportului Global Future, populația îmbătrânită a Marii Britanii, productivitatea scăzută și lipsa forței de muncă în domenii-cheie, cum ar fi Serviciul Național de Sănătate (NHS), arată că Marea Britanie trebuie să mențină un obiectiv net de imigrare internă de 200.000 de oameni, informează RT

Raportul a lovit atât Partidul Conservator, cât și Partidul Laburist pentru că niciun partid nu a fost cinstit cu publicul în legătură cu cerințele economice de a importa forță de muncă.

Conservatorii au reînnoit, joi, promisiunea de a reduce migrația netă la doar câteva zeci de mii de oameni, ceea ce fostul premier David Cameron s-a angajat inițial să facă în 2015.

Cu toate acestea, raportul a avertizat că, dacă guvernul continuă să fie pretențios față de resursele de muncă, țara riscă un deceniu de creștere lentă similară cu cea înregistrată de Japonia.

Între timp, secretarul Apărării, Michael Fallon, nu a reușit să spună care ar fi costul real al reducerii migrației la zeci de mii.

A recent media report about Washington’s plans to upgrade nuclear bombs in Western Germany resulted in Russia expressing concern, but the United States denied allegations of violating the Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty (INF) - Sputnik Moldova
Avertisment alarmant din Londra: În curând începe al treilea război mondial

"Au fost făcute diverse lucrări academice cu privire la costul imigrației. Am clarificat că acceptăm că există un cost și că vrem să ne asigurăm că companiile britanice contribuie la formarea angajaților britanici atunci când vor să umple golul din forța de muncă", a declarat ministrul pentru BBC Newsnight.

Manifestul conservator include, de asemenea, un angajament de dublare a taxei angajarea străinilor în Marea Britanie, și anume taxa pentru companiile care angajează lucrători migranți, la £ 2000 de lire sterline (2 600 de dolari), veniturile generate fiind investite în pregătirea britanicilor.

Extinderea este menită să evite ca întreprinderile sau guvernul să nu ridice din "obligațiile lor de a îmbunătăți abilitățile forței de muncă britanice".

Directorul Confederației Industriei Britanice (CBI), Carolyn Fairbairn, a atacat angajamentul Partidului Conservator de a reduce nivelurile imigrației.

"Într-o cursă globală pentru talent și inovație, firmele din Marea Britanie riscă să rămână din start blocate din cauza unei abordări greșite a imigrației", a spus Fairbairn, potrivit Daily Mail.

Fondatorul și directorul general al Fundației Future, Gurnek Bains, a criticat, de asemenea, angajamentul conservatorilor, spunând că, deși poate fi o carte câștigătoare pentru unii politicieni în alegerile din 8 iunie, este îndreptată împotriva "interesului național".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0