Avertisment alarmant din Londra: În curând începe al treilea război mondial

© Photo : PixabayA recent media report about Washington’s plans to upgrade nuclear bombs in Western Germany resulted in Russia expressing concern, but the United States denied allegations of violating the Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty (INF)
A recent media report about Washington’s plans to upgrade nuclear bombs in Western Germany resulted in Russia expressing concern, but the United States denied allegations of violating the Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty (INF) - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Publicația britanică preia mesajul unei importante organizații underground: "Toate țările fac mișcări strategice, pregătindu-se pentru o luptă ce va fi rapidă și brutală"

CHIȘINĂU, 12 mai — Sputnik. Prin spargerea bazelor de date ale serviciilor secrete și ale politicienilor, prin violarea corespondenței unor factori de decizie, gruparea de hackeri "Anonymous" au scos la iveală în timp multe detalii care se dorea să rămână ascunse. De asemenea, ei au bulversat activitatea unor servicii speciale — fapt pentru care gruparea este în atenția tuturor agențiilor de spionaj din lume.

Publicația britanică "Independent" a publicat un material video transmis prin Youtube de gruparea Anonymous prin care aceștia trag un semnal de alarmă înfiorător: "un adevărat război ale cărui consecințe sunt globale" — și ar fi vorba chiar de un război dus cu toate mijloacele militare, inclusiv nucleare. Perioada în care ar putea începe, cred hackerii, este foarte apropiată, va fi devastator la nivel global economic, dar mai ales pentru mediu, iar cauza este incitarea Coreei de Nord.

"Pregătiți-vă pentru ceea ce urmează", spun hackerii. "Toate semnele de război care se conturează în peninsula coreeană ies la suprafață. Observăm cum toate țările fac mișcări strategice, pregătindu-se pentru o luptă ce va fi rapidă și brutală. Este un adevărat război ale cărui consecințe sunt globale, în care trei superforțe sunt implicate, iar restul țărilor vor fi puse să-și aleagă partea", declară Anonymous.

© Photo : Captură ecranAmenințarea anonimului, captură ecran
Amenințarea anonimului, captură ecran - Sputnik Moldova
Amenințarea anonimului, captură ecran

China a făcut tot cea putut pentru a împiedica un conflict, dar a și cerut cetățenilor săi din Coreea de Nord să revină în țară, scrie "Independent", acesta ar fi unul dintre semnale; altul este reprezentat de ultimele teste ale SUA cu rachete intercontinentale Minuteman III, dar și transportarea de trupe americane în Australia.

"Chinezii încearcă din răsputeri să prevină un război, fiindcă i-ar pune într-o situație economică grea. Chiar și săptămâna aceasta, după multe alte cereri transmise Statelor Unite și Coreei de Nord de a reduce starea de tensiune, China a cerut celor două state să înceteze conflictul — pragmaticii chinezi au început să-și piardă răbdarea. Imprevizibilul Donald Trump a spus că ar fi o onoare să se întâlnească cu Kim Jong-un, dar Sean Spicer (purtătorul de cuvânt al Casei Albe) a declarat că este improbabil ca acest lucru să se întâmple", spune vocea robotică din spatele măștii personajului Guy Fawkes (rebelul medieval preluat de organizații din întreaga lume și popularizat prin filmul "V de la Vendetta").

Grupul se întreabă dacă Japonia, o potențială țintă a rachetelor Coreei de Nord, dar și un aliat al SUA, ar putea preîntâmpina un atac al regimului Kim? Anonymous ia în calcul și atitudinea lui Trump, care se înconjoară cu personaje ciudate.

"În momentul în care președintele Donald Trump începe să-i primească pe cei ca președintele din Filipine, Rodrigo Duterte, pentru a se asigura că sunt pe aceeași pagină, unii încep să fie uimiți. În orice caz, până și Duterte a sfătuit Statele Unite să stea departe de Kim Jong-un. "Pregătiți-vă pentru ceea ce urmează", a repetat în final Anonymous, preluat de "Independent".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0