Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ungaria va urma calea Marii Britanii? Ce pune la cale Orban

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр Венгрии Виктор Орбан
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul ungar a lansat sâmbătă o consultare populară privind politicile Uniunii Europene

CHIŞINĂU, 2 apr — Sputnik. Sondajul naţional intitulat „Să oprim Bruxelles-ul" le propune cetăţenilor maghiari să se pronunţe asupra politicilor UE prin prisma intereselor Ungariei. Analiştii sunt de părere că este vorba de fapt de o campanie ostilă Uniunii Europene, pe care premierul Victor Orban o suspectează de faptul că ar ameninţa suveranitatea Ungariei.

Теракт в Великобритании - Sputnik Moldova
Amenințarea teroristă este mai mare în Europa decât oriunde în lume

Chestionarul conţine şase întrebări, majoritatea axându-se pe problema migraţiei. De exemplu, prima întrebare sună în felul urător: "Ce trebuie să facă Ungaria atunci când, în pofida unei recente serii de atacuri teroriste în Europa, Bruxelles-ul doreşte să o forţeze să permită intrarea migranţilor care au ajuns ilegal în ţară?".

Analistul sistemic Dragoș Dumitriu consideră că această consultare este mai mult o formă de presiune, fiindcă are răspunsul sugerat.

"Sondajul a fost lansat în contextul unei campanii prin care guvernul și vectori de influență ai lui Viktor Orban explică populației cp politicile Bruxelles-ului pun în pericol suveranitatea Budapestei, or asta face ca sondajul să fie influențat clar", precizează analistul pentru ro.sputnik.md

Analistul apreciază că puternicul premier maghiar urmărește obținerea unor "condiții favorabile pentru țara sa în contextul iminentei restructurări europene", fie el este "avangarda dinamicului grup de la Vișegrad, care se vrea unul dintre pilonii noii Europe".

Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, a declarat anterior că ţara sa trebuie să oprească Bruxelles-ul şi să-şi apere frontierele.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0