Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Muncitorii moldoveni în UK: Ce prevede programul electoral al conservatorilor

© REUTERS / Stefan Rousseau/PoolBritain's Prime Minister Theresa May arrives to address Conservative parliamentary candidates for London and the south east at the Dhamecha Lohana Centre in Harrow, north west London, May 8, 2017
Britain's Prime Minister Theresa May arrives to address Conservative parliamentary candidates for London and the south east at the Dhamecha Lohana Centre in Harrow, north west London, May 8, 2017 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Joi, Partidul Conservator din Marea Britanie și-a publicat programul electoral, unul plin cu măsuri sociale atât de dure încât zeci de mii de britanici ar putea fi forțați să plătească pentru ca să beneficieze, la pensie, de îngrijire la domiciliu

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Măsura numită "taxa de demență" prevede ca persoanele cu active de 100.000 de lire sterline sau mai mult trebuie să plătească pentru îngrijirea lor socială, scrie RT.

Valoarea de referință este în prezent de 23.250 de lire sterline, dar planul conservatorilor prevede să adauge și casele oamenilor la această sumă. În schimb, premierul Theresa May a promis că nimeni nu va trebui să-și vândă locuința pentru a acoperi costurile de îngrijire în timpul vieții.

"Acest manifest prezintă o viziune pentru viitorul Marii Britanii, nu doar pentru următorii cinci ani, ci mai departe", se spune în prefața manifestului.

Пенсионер - Sputnik Moldova
Societate
În Moldova, pensionarii sunt sortiți să moară de foame

Cu toate acestea, fostul director al Institutului pentru Studii Fiscale și consilierul guvernamental Sir Andrew Dilnot a avertizat că planurile nu se referă la ceea ce el consideră drept o problemă majoră.

Oamenii vor fi expuși la creșterea costurilor de îngrijire și nu va exista "nimic pe care să-l poți face pentru a te proteja", inclusiv acoperirea asigurărilor.

Politicile cheie importante din manifestul conservatorilor includ:

- Limită inferioară a migrației și sancțiuni pentru companiile care angajează lucrători din afara UE, în timp ce aceștia vor fi obligați să plătească pentru a utiliza Serviciul Național de Sănătate (NHS).

- Înlocuirea prânzurilor gratuite școlare pentru toți copiii cu mic dejun școlar gratuit pentru copiii din școala primară.

"Oamenii sunt pe bună dreptate sceptici față de politicienii care pretind că au răspunsuri ușoare la problemele profunde. Este responsabilitatea conducătorilor să fie drepți cu oamenii în ceea ce privește provocările viitoare și munca necesară pentru a le depăși ", a adăugat premierul Theresa May în manifest.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0