Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chirtoacă și Ghimpu intenționează să se răzbune pe Dodon

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Liberalul numărul unu al Republicii Moldova a decis să colecteze semnături în vederea organizării unui referendum pentru demiterea președintelui republicii

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Liberalii moldoveni au de gând să înceapă colectarea semnăturilor în vederea organizării unui referendum pentru demiterea președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat joi liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferințe de presă.

În ianuarie curent, deputații liberali au pregătit un proiect de lege în care propun să fie demis președintele țării. Conform legislației autohtone, inițiativa demiterii președintelui poate fi înaintată de către cel puțin o treime din cei 101 deputați care constituie Parlamentul Republicii Moldova. Fracțiunea liberalilor constă doar din 13 legislatori.

„Nu dispunem de numărul suficient de voturi pentru a înregistra în Parlament proiectul cu privire la demiterea președintelui Igor Dodon", a spus Ghimpu.

Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Politică
Tapiola i-a închis gura lui Chirtoacă. O confirmă chiar Ghimpu - VIDEO
Anterior, Partidul Socialiștilor care a fost condus de către Igor Dodon, până la alegerea acestuia în calitate de președinte al țării, a început colectarea semnăturilor în vederea organizării unui referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă, primarul general al Capitalei. Grupul de inițiativă are la dispoziție 60 de zile calendaristice pentru colectarea semnăturilor.

Chirtoacă este vicepreședintele Partidului Liberal din Moldova (care pledează pentru unirea Moldovei cu România). Dorin Chirtoacă se află la al treilea mandat de primar al Chișinăului: 10 ani la rând. Actualul mandat expiră în anul 2019. Normele legale prevăd condiții speciale pentru desfășurarea referendumului de demitere a primarului: numărul voturilor în favoarea demiterii trebuie să nu fie mai mic decât numărul voturilor care l-au susținut pe primar la ultimele alegeri. În anul 2015, pentru Chirtoacă au votat 163,57 mii de cetățeni.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0