Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarații șocante ale lui Macron imediat după alegerea sa la cârma Franței

© REUTERS / Charles PlatiauFrench President Emmanuel Macron listens as Paris Mayor Anne Hidalgo delivers her speech during a ceremony at the Hotel de Ville in Paris, France, May 14, 2017.
French President Emmanuel Macron listens as Paris Mayor Anne Hidalgo delivers her speech during a ceremony at the Hotel de Ville in Paris, France, May 14, 2017. - Sputnik Moldova
Abonare
Noul președinte francez, Emmanuel Macron, și-a dezvăluit ideile despre Europa, despre imigrație, colonialism și democrație într-o nouă carte intitulată "Macron după Macron".

CHIȘINĂU, 17 mai — Sputnik. Emmanuel Macron, noul președinte ales al Franței, este un om cunoscut pentru farmecul său, dar mai puțin cunoscut pentru agenda sa politică, scrie publicația britanică GQ Magazine.

În cartea "Macron după Macron", jurnalistul Eric Fottorino îl întreabă pe politician despre dragostea lui față de filosofie și lectură, precum și despre convingerile sale despre Europa, imigrație, colonialism și democrație.

Большая императорская корона - Sputnik Moldova
Rusia
Chaplin: Rusia să restabilească monarhia și să fie condusă de țar

Emmanuel Macron uimește lumea în ultima sa carte scriind că Franța încă se învârte în jurul Revoluției Franceze și că democrației îi lipsește ceva.

"Democrația este întotdeauna prezentată ca și cum ar fi incompletă, pentru că democrația nu este suficientă singură. În politica franceză, această absență este prezența unui Rege, un Rege care, în mod fundamental, nu cred că poporul francez a vrut să moară. Revoluția a săpat un abis emoțional, unul care a fost imaginar și împărtășit: Regele nu mai este!", a spus Macron.

Potrivit lui Macron, de când Revoluția Franceză a încercat să umple acest gol, mai ales cu Napoleon și apoi cu Charles de Gaulle, a reușit doar parțial. Astfel, democrația este un vid, potrivit noului președinte francez.

"Restul timpului, democrația franceză nu reușește să umple acest vid", scrie Macron în cartea sa.

Macron a denunțat în prealabil colonizarea franceză a Algeriei drept "o crimă împotriva umanității" și insistă asupra faptului că țara sa ar trebui să se confrunte cu trecut, mai degrabă decât să-și bage capul în nisip.

Totodată, Macron mai scrie că Occidentul nu a știut cum să răspundă umanitar la situațiile din Liban și din Turcia, din acest motiv ne confruntăm cu criza imigrației.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0