Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Chaplin: Rusia să restabilească monarhia și să fie condusă de țar

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaБольшая императорская корона
Большая императорская корона - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia ar trebui să restabilească monarhia și să-l pună rege pe Vladimir Putin. Altă opţiune ar fi readucerea dinastiei Romanov în fruntea statului rus.

CHIȘINĂU, 4 ian — Sputnik. Protopopul Vsevolod Chaplin, unul din cei mai influenţi preoţi din Patriarhia Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat pentru Daily Mail că ruşii sunt un popor cu mentalitate monarhică, transmite Sputniknews.ro. 

În cadrul lansării noii sale cărţi, „Credinţă şi Viaţă", protopopul Vsevolod Chaplin a precizat că Rusia nu poate continua fără un ţar în fruntea statului. Potrivit preotului, Vladimir Putin ar putea fi numit ţar al Rusiei.

"Suntem o țară cu mentalitate monarhică. Nu contează că nu avem o monarhie formală, cred că o putem reface cu Putin în frunte. Sau cu altcineva din casa Romanovilor, sau cu o persoană aleasă", a declarat Chaplin.

Патриарх Московский и всея Руси Кирилл совершил напутственный молебен для российской олимпийской сборной - Sputnik Moldova
Rusia
Patriarhul Kiril: în Occident legile justifică imoralitatea

Protoiereul a cerut "reforma constituțională" pentru a permite întoarcerea monarhiei. El a amintit că în epoca imperială țarul sau împăratul era capul Bisericii Ortodoxe.

Chaplin nu a recomandat reguli de succesiune, însă Vladimir Putin are două fiice, Maria, de 31 de ani, și Katerina, de 30 de ani, care, în teorie, ar putea deveni moștenitori ai coroanei în cazul în care Putin ar fi pus ţar al Rusiei.

Ultimul țar al Rusiei, Nicolae al II-lea, a fost împușcat de către bolșevici împreună cu moștenitorii săi în 1917.

Maria Vladimirovna, de 63 de ani, Mare Ducesă a Rusiei, este o altă opţiune pentru Casa Regală a Rusiei de a instaura monarhia. Ea este stră-strănepoata împăratului Alexandru al II-lea. Fiul ei, Marele Duce George Mihailovici Romanov, de 35 de ani, conduce o companie de lobby la Bruxelles. El a declarat că premizele reinstaurării monarhiei în Rusia or să apară.

"Timpul pentru a restabili monarhia nu a venit încă. Dar premizele s-ar putea să apară în viitor. Istoria se dezvoltă într-o spirală și este posibil ca o monarhie ereditară legitimă va fi cerută de către oamenii din Rusia", a declarat George Mihailovici Romanov.

El l-a lăudat pe Vladimir Putin, spunând că "protejează cu succes interesele țării sale".

Vsevolod Chaplin a fost anterior purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe din Rusia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

 

Fluxul de știri
0