Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un figurant în dosarul parcărilor cu plată și-a recunoscut vina

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful de la Transporturi din cadrul Primăriei Chișinău și-a recunoscut parțial vina în dosarul parcărilor cu plată

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie din cadrul Primăriei Chișinău, Igor Gamrețchi, a recunoscut în fața procurorilor că este vinovat de aranjarea licitațiilor în cazul parcărilor cu plată.

Gamrețchi, care a fost coleg de clasă cu actualul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de procurorii anticorupție, la 25 aprilie, într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală.

Compania germană „Kaufland a donat astăzi Primăriei municipiului Chişinău un automobil electric, marca Volskwagen e-Golf - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chirtoacă a explicat de ce toți sunt de vină în dosarul parcărilor, dar nu și el

”Domnul Gamrețchi, face declarații și conlucrează cu organele de anchetă. El și-a recunoscut parțial vina”, a declarat, marți, procurorul Dumitru Robu.

În total, în acest dosar au fost reținute șapte persoane. Este vorba de viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, un fost consilier municipal, administratorii a trei companii de parking, dar şi un om de afaceri.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0