Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ucigași și violatori scăpați de pușcărie de o doctoriță psihiatru

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Centrului Național Anticorupție au deconspirat o schemă criminală în care acuzații de omor şi infracţiuni cu caracter sexual erau salvaţi de puşcărie de un expert al Spitalului Clinic Republican de Psihiatrie

CHIȘINĂU, 16 mai — Sputnik. O expertă-psihiatru din cadrul Spitalului Clinic Republican de Psihiatrie a fost reţinută cu puţin timp în urmă de CNA şi procurorii Anticorupţie, fiind bănuită de organizarea unei scheme infracţionale prin care absolvea de răspundere penală persoane, acuzate de omoruri şi infracţiuni cu caracter sexual. Potrivit procurorilor, psihiatra ar fi acţionat în complicitate cu concubinul său care ar fi avut rolul de mijlocitor. Acesta găsea clienţii, persoane acuzate preponderent de omoruri şi violuri, care ulterior urmau a fi declarate „iresponsabile" la momentul comiterii infracţiunii, în schimbul unor sume de bani care variau între 4000 de euro şi 20 000 de euro.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
După amnistiere, hoții și bandiții fac prăpăd în Republica Moldova

La această etapă, ofiţerii de urmărire penală au documentat cinci cazuri în care inculpaţi pentru diferite crime au apelat la serviciile psihiatrului.

Astăzi au avut loc mai multe percheziţii în cadrul cauzei, în urma cărora psihiatrul şi unul dintre beneficiari au fost reţinuţi pentru 72 de ore, fiind bănuiţi de corupere pasivă şi activă. Totodată, alte patru persoane care au apelat la serviciile expertului judiciar au statut de bănuit.

De menţionat că, la finele lunii ianuarie 2017, CNA a anunţat reţinerea unui bărbat din Capitală, cercetat penal de Direcţia Generală Teritorială Sud şi procurorii Anticorupţie pentru pretinderea a 20 000 de euro de la mama unui inculpat pentru omor ca să-l scape de puşcărie. Bărbatul, care ulterior s-a dovedit a fi concubinul psihiatrei, promitea influenţarea membrilor comisiei din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ca să-l declare pe inculpat iresponsabil.

SIS a contracarat o acţiune de păstrare şi eventuală comercializare ilegală a armamentului - Sputnik Moldova
Vin în Moldova să facă studii la medicină, dar se apucă de traficat moldovence

Acum, acesta este cercetat pentru trafic de influenţă şi riscă amendă în mărime de la 3000 la 4000 de unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani. La rândul ei, psihiatra este pasibilă de până la 10 ani de detenţie, iar persoanele care au beneficiat de serviciile acesteia — până la 7 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0