Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Egalitatea de gen în Armata Națională, în vizorul deputaților moldoveni

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Egalitatea de gen în structurile militare și de securitate a fost tema de discuție la ședința de marți a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică

CHIȘINĂU, 16 mai  – Sputnik. Rolul femeilor în asigurarea păcii și securității a fost abordat, marți, în cadrul întrevederii membrilor Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică cu reprezentanții Centrului de informare și documentare (CID) NATO în Moldova.

În cadrul discuțiilor, deputații au optat pentru crearea condițiilor egale între femei și bărbați și sporirea participării femeilor la misiuni de pacificare. Parlamentarii au susținut combaterea stereotipurilor de gen în toate domeniile de activitate.

Люди - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova, cu restanţe la capitolul egalitatea de gen

Directorul executiv CID NATO, Elena Mârzac, a informat deputații despre prevederile proiectului Planului Naţional al Republicii Moldova de implementare a Rezoluţiei 1325 a Consiliului de Securitate al Organizaţiilor Naţiunilor Unite cu privire la promovarea femeilor ca subiecţi care contribuie la stabilitatea şi securitatea societăţii.

”Proiectul va consolida factorii de decizie politică şi formatorii din regiune care au experienţă în domeniul politicilor de implementare a Rezoluţiei 1325, încurajând cele mai bune practici globale care pot fi aplicate în contextul Moldovei”, a menționat Elena Mârzac.

Potrivit  acesteia, CID NATO este coordonatorul activităților care va oferi expertize și asistență tehnică instituțiilor guvernamentale și societății civile, timp de 24 de luni.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0