Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon cere examinarea în regim de urgență a acestui proiect de lege

© Facebook / Igor DodonIgor Dodon și ÎPS Vladimir
Igor Dodon și ÎPS Vladimir - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele moldovean, Igor Dodon, îi cere Parlamentului să examineze un proiect de lege pe care l-a propus luni, 15 mai, în regim de urgență

CHIȘINĂU, 15 mai — Sputnik. De Ziua Internațională a Familiei, președinele Republicii Moldova, Igor Dodon, a înaintat în Parlament un proiect de Lege prin care propune instituirea capitalului familial, care are drept scop susținerea instituției familiei.

”Astăzi am semnat proiectul de lege privind instituirea capitalului familial, care are drept scop îmbunătățirea nivelului de trai al familiilor cu copii, educația, întremarea sănătății sau reabilitarea copiilor. Prestația socială va fi acordată la nașterea fiecărui copil, iar mărimea capitatului familial va varia în dependență de numărul copiilor din familie”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Кафедральный собор Рождества Христова и колокольня - Sputnik Moldova
Îndemnul Mitropoliei Moldovei de Ziua Internațională a Familiei

Potrivit președintelui, suma capitalului familial la nașterea primului copil ar urma să fie în valoare de 1,5 salarii medii pe economie pentru anul precedent, pentru al doilea copil — două salarii medii pe economie pentru anul precedent, iar pentru trei și mai mulți copii — trei salarii medii pe economie pentru anul precedent. De asemenea, familia ar putea beneficia de această îndemnizație până la împlinirea vârstei de trei ani de către copilul. Președintele a solicitat introducerea proiectului de lege pe ordinea de zi a Legislativului în regim de urgență.

Totodată, președintele țării a felicitat cetățenii republicii Moldova cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, menționând că, deși țara se confruntă cu multiple probleme de ordin economic, moral și social, este necesar să fie păstrat și perpetuat modelul tradițional al societății unde familia reprezintă celula de bază  societății.

 
Precizăm că Mitropolia Moldovei a declarat perioada 15 — 21 mai drept Săptămâna Familiei în care îndeamnă toți creștinii să organizeze activităţi pastoral-misionare cu privire la rolul familiei în societate.
Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

 

Fluxul de știri
0