Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Îndemnul Mitropoliei Moldovei de Ziua Internațională a Familiei

© Sputnik / Мирослав РотарьКафедральный собор Рождества Христова и колокольня
Кафедральный собор Рождества Христова и колокольня - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cu ocazia Zilei Internaționale a Familie, Mitropolia Moldovei îi îndeamnă pe toți creștinii ortodocși din Republica Moldova să se implice în activități pastoral-misionare cu privire la rolul familiei în societate

CHIȘINĂU, 15 mai — Sputnik. Cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, Mitropolia Moldovei îndeamnă creștinii din întreaga țară să sărbătorească această zi prin rugăciune, într-o atmosferă duhovnicească, de comuniune în cadrul Bisericii.

Обряд крещения младенца в храме Святителя Николая Чудотворца во Владивостоке - Sputnik Moldova
Mitropolitul Vladimir: naşteţi copii, apăraţi valorile familiei

”Familia este icoană și arvună a iubirii Preasfintei Treimi, întrucât în ea omul trăiește taina filiației, fraternității și paternității, respectiv bucuria de a fi copil (fiu sau fiică), frate (sau soră) și părinte (tată sau mamă). De la familia conjugală sfințită (creștină) copilul învață ce este familia spirituală sfințitoare, adică Biserica, ai cărei membri sunt numiți fii și fiice, frați și surori, părinți și maici duhovnicești în Hristos Domnul. Ziua Familiei trebuie sărbătorită într-o atmosferă duhovnicească, prin rugăciune, într-o atmosferă de comuniune în cadrul Bisericii. Nu este altă scenă mai frumoasă decât familia întreagă îngenuncheată în fața icoanei cerând ajutorul și binecuvântarea lui Dumnezeu. Și bineînțeles, prelungirea acestei comuniuni cu Dumnezeu în atmosfera de dragoste a familiei în care fiecare trebuie să se bucure de celălalt”, a subliniat Mitropolia Moldovei.

Mitropolitul Vladimir a transmis o circulară în toate parohiile țării prin care îndeamnă ca în toate protopopiatele să fie organizate activităţi pastoral-misionare tematice.

”Cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei, celebrată la 15 mai, îndemnăm slujitorii din cuprinsul Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove ca, în perioada 15 — 21 mai, declarată Săptămână a Familiei, să organizeze activităţi pastoral-misionare tematice, cu privire la rolul familiei în societate”, scrie în circulara semnată de ÎPS Vladimir.

Printr-o rezoluție din anul 1993, ziua de 15 mai a fost declarată de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite drept Zi Internațională a Familiei. În țara noastră această zi este marcată în fiecare an în duminica cea mai apropiată de 15 mai.

Potrivit învăţăturii creștine, familia este un așezământ dumnezeiesc. Sfântul Ioan Gură de Aur ne spune că familia este o mică Biserică. Tot acesta evidenţiază faptul că în familia în care bărbatul, femeia şi copilul merg pe drumul virtuţii, acolo locuieşte şi Hristos. Sfinţii Părinţi au lăudat la fel de mult căsătoria ca şi monahismul, spune Părintele Dumitru Stăniloae. Omul întreg este bărbat şi femeie. Bărbatul singur nu e om întreg; femeia singură nu e om întreg; numai împreună sunt omul întreg.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0