Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Se scufundă Titanicul. Din PLDM a rămas doar P

© Photo : YouTubeSinking Titanic
Sinking Titanic - Sputnik Moldova
Abonare
O întreagă organizaţie teritorială a PLDM a anunţat că părăseşte formaţiunea din cauza decepţiei faţă de ceea ce se întâmplă în interiorul partidului.

CHIŞINĂU, 25 aug – Sputnik. Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a fost abandonat, joi, de o întreagă filială raională. Este vorba despre organizaţia teritorială a PLDM din Străşeni. 

Membrii acestui partid au semnat o declaraţie în care îşi motivează decizia de a părăsi formaţiunea prin decepţia faţă de tot ce se întâmplă în PLDM. Aceştia acuză mimarea democraţiei în partid, fapt care a dus la plecarea din formaţiune a mai multor personalităţi notorii.

Porsche Cayenne - Sputnik Moldova
Politică
După știrea cu Porsche-ul lui Filat, PLDM a pierdut o filială întreagă

Totodată, semnatarii declaraţiei spun că noua conducere a partidului nu-i reprezintă.

„Absolut straniu, candidaturile care au fost înaintate la congres, care în viziunea noastră sub toate aspectele meritau să fie aleşi lideri de partid, într-un mod misterios, sub diferite pretexte, au renunţat, ceea ce ne duce la gândul că din nou se face un joc ascuns al cuiva”, notează deja foştii membri PLDM.

Aceştia susţin că au analizat două variante de viitor: să adere la PAS, condus de Maia Sandu, sau PPEM, al cărui lider este Iurie Leancă, ambii foşti membri PLDM. În cele din urmă, organizaţia teritorială din Străşeni a PLDM a luat decizia să adere in corpore la PPEM.

La începutul lunii august, toată echipa PLDM din Cahul a anunţat că părăseşte formațiunea. Anunțul a fost făcut de președintele raionului Cahul, Ion Groza. El a mai precizat că ”împreună cu toată echipa de primari și consilieri raionali părăsesc formațiunea, rămân neafiliați și vor continua să participe la guvernarea locală”.

Fluxul de știri
0