Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova a dat lovitura la Eurovision, a ocupat locul trei

© REUTERS / Gleb GaranichSunStroke Project на Евровидении 2017 в Украине
SunStroke Project на Евровидении 2017 в Украине - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Pentru prima dată în cei 13 ani de când țara noastră participă la acest consurs internațional, reprezentanții Moldovei s-au clasat pe locul trei

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Premieră pentru Republica Moldova la Eurovision Song Contest-2017 de la Kiev. Pentru prima dată în cei 13 ani de când țara noastră participă la acest consurs internațional, reprezentanții Moldovei s-au clasat pe locul trei. 

Moldova a fost reprezentată de trupa Sunstroke Project, cu melodia ”Hey Mamma” și a ocupat locul al treilea, cu 374 de puncte. 

SunStroke Project - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Eurovision-2017: Emoții mari pentru Moldova în această seară la Kiev

Este cel mai bun rezultat obținut de Moldova din istoria participării ei la concursul european. Juriul din România nu a acordat maximum de puncte pentru Republica Moldova (10), ci opt puncte. Publicul a oferit Moldovei 254 de puncte. În schimb, Republica Moldova a acordat României maximum de puncte, 12, atât la votul specialiștilor, cât și la votul publicului.

Pe locul întâi s-a clasat Portugalia cu melodia ”Amar Pelos Dois”, interpretată de Salvador Sobral, obţinând 758 de puncte. Salvador Sobral a interpretat melodia ”Amar Pelos Dois”. 

Locul doi în clasament l-a ocupat Bulgaria, cu 615 puncte.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.

Eurovision este, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cu audienţe care depăşesc în fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori. Printre artiştii ale căror cariere internaţionale au fost lansate în urma participării sau a victoriei la Eurovision se numără, printre alţii, Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) şi Julio Iglesias (locul 4 în 1970).

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0