Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eurovision-2017: Emoții mari pentru Moldova în această seară la Kiev

© Sputnik / Miroslav RotariSunStroke Project
SunStroke Project - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Reprezentanții Republicii Moldova, băieții de la Trupa SunStroke Project, vor evolua pe scena de la Kiev sub numărul șapte

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Interpreți din 26 de țări se vor confrunta, sâmbătă seara, în finala concursului internațional de muzică Eurovision Song Contest – 2017. Reprezentanții Republicii Moldova, băieții de la Trupa SunStroke Project, vor evolua pe scena de la Kiev sub numărul 7.

Trupa, cu piesa „Hey Mamma”, a trecut de prima semifinală a marelui concurs, care a avut loc pe 9 mai și se vor lupta pentru un loc bun în finala din această seară, care începe la ora 22.00.

Sunstroke Project - Hey Mamma - Sputnik Moldova
„Eurovision-2017”: Cum a evoluat „SunStroke Project” în prima semifinală

Ordinea intrării în concurs este următoarea: Israel, Polonia, Belarus, Austria, Armenia, Olanda, Moldova, Ungaria, Italia, Danemarca, Portugalia, Azerbaidjan, Croaţia, Australia, Grecia, Spania, Norvegia, Marea Britanie, Cipru, România, Germania, Ucraina, Belgia, Suedia, Bulgaria, Franţa.

Eurovision Song Contest 2017 se desfăşoară sub sloganul "Celebrate diversity", în competiţie participând în total 42 de ţări, după retragerea Rusiei.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.

Eurovision este, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cu audienţe care depăşesc în fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori. Printre artiştii ale căror cariere internaţionale au fost lansate în urma participării sau a victoriei la Eurovision se numără, printre alţii, Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) şi Julio Iglesias (locul 4 în 1970).

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0