Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședință de urgență la Guvern: s-a discutat situația din țară în urma averselor

© Sputnik / Мирослав Ротарьулица Василе Александри после дождя
улица Василе Александри после дождя - Sputnik Moldova
Abonare
Conform rapoartelor din cadrul Ministerului Mediului, cele mai abundente precipitații au fost înregistrate în raioanele centrale și de sud ale țării

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Situația creată în țară în urma ploilor torențiale din ultimele ore a fost discutată, duminică dimineața, la o ședință de urgență la Guvern, convocată de premierul Pavel Filip. 

Potop în Moldova. Salvatorii scot oamenii de sub ape>>>

Șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Mihail Harabagiu, a raportat despre stare lucrurilor și intervențiile efectuate de salvatori în localitățile afectate de precipitații. 

Conform informației operative, în urma ploilor au fost afectate localități din raioanele Anenii Noi, Cimișlia, Ialoveni, dar și municipiul Chișinău. Angajații Serviciului Situații Excepționale au fost dislocați în trei sectoare de lucru pentru a pompa apele din gospodării și a evacua oamenii din mijloacele de transport blocate.

Drum inundat - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Autobuze cu pasageri și mașini, blocate de inundații. Salvatorii sunt în alertă

În total pe parcursul serii și nopții trecute, salvatorii au evacuat zeci de persoane din mijloacele de transport blocate în șuvoaiele de apă. 

În localitatea Puhoi a raionului Ialoveni nu au fost înregistrate gospodării afectate de apă. 

Conform rapoartelor din cadrul Ministerului Mediului, cele mai abundente precipitații au fost înregistrate în raioanele centrale și de sud ale țării. Conform informației, în seara zilei de ieri, în unele zone centrale au căzut peste 43 litri pe metrul pătrat, ceia ce reprezintă 88% din norma pentru luna mai. 

Diguri și baraje deteriorate pe cursurile râurilor și bazinelor acvatice nu au fost înregistrate.  

Premierul Pavel Filip a îndemnat responsabilii de gestionarea situațiilor excepționale să monitorizeze în continuare situația în țară și să intervină pentru ajutorarea oamenilor aflați în situații dificile. 

Reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor au comunicat că, în urma ploilor au fost închise unele porțiuni de cale ferată, pentru a efectua o inspecție a tronsoanelor, în vederea evitării situațiilor de risc și asigurarea securității pasagerilor. La moment tronsonul Chișinău – Basarabească este inspectat de specialiști. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0