Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine pleacă la pensie cu echivalentul a peste 310 mii de lei pe lună

Abonare
Un înalt oficial pleacă, de săptămâna viitoare, la pensie cu o remunerare mai mare de 310 mii de lei pe lună

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik.  Francois Hollande va avea, de săptămâna viitoare, după ce îşi încheie mandatul de preşedinte al Franţei, o pensie de 15 mii de euro, ceea ce este echivalent a peste 310 mii de lei moldovenești.

Встреча В. Путина и Ф.Олланда - Sputnik Moldova
Hollande regretă sancțiunile impuse Rusiei

Francois Hollande va avea o reşedinţă plătită din bani publici, maşină, şoferi, pază şi alte cheltuieli decontate, potrivit Le Figaro. Acesta se va alătura celorlalţi trei foşti preşedinţi în viaţă pentru care statul francez a plătit, în 2016, 10 milioane de euro.

Hollande a reuşit, în mandatul său, să scadă cheltuielile uriaşe ale Palatului Elysee. În 1994, reşedinţa prezidenţială cheltuia 3,3 milioane de euro pe an. În 2010, în mandatul lui Nicolas Sarkozy, s-a ajuns la 112 milioane de euro.

În 2014 şi 2015, sub Francois Hollande, bugetul Palatului Elysee a scăzut la 100 de milioane.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0