Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Hollande regretă sancțiunile impuse Rusiei

© RIA Novosti / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaВстреча В. Путина и Ф.Олланда
Встреча В. Путина и Ф.Олланда - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Franței regretă înrăutățirea relațiilor dintre statele europene cu Federația Rusă, cauzată de impunerea sancțiunilor economice. El consideră că sancțiunile sunt în detrimentul tuturor.

CHIȘINĂU, 30 aug – Sputnik. Președintele Franței, Francois Hollande regretă înrăutățirea relațiilor țării sale cu Federația Rusă. Potrivit lui anularea sancțiunilor este în interesul ambelor state, informează RIA Novosti.

Переговоры лидеров России, Германии, Франции и Украины в Минске - Sputnik Moldova
Hollande şi Merkel vor cere ca Poroşenko să respecte înţelegerile de la Minsk

”Criza din Ucraina a influențat negativ relațiile dintre Federația Rusă și statele europene. Acest fapt este regretabil, deoarece este în detrimentul tuturor, în special din cauza sancțiunilor sunt afectate proiectele economice comune. Astfel, cu toții suntem interesați în deblocarea cât mai grabnică a acestei situații”, a declarat Hollande în fața ambasadorilor prezenți la conferința anuală a Ministerului francez de Externe.

Politicianul a spus că Franța a menținut mereu relații apropiate și de încredere cu Rusia. El și-a exprimat speranța că raporturile dintre cele două țări vor fi restabilite în cel mai scurt timp, spunând că ”Moscova trebuie să-și asume o poziție responsabilă în procesul de soluționare a situațiilor de criză, în special în Siria și Ucraina”.

Hollande speră să fie reluate discuțiile în ”formatul normand”, la care participă Rusia, Franța, Germania și Ucraina. Înrăutățirea relațiilor cu statele europene a fost determinată de evenimentele din Ucraina. La sfârșitul lunii iulie 2014, Statele Unite al Americii împreună cu Uniunea Europeană au aplicat sancțiuni economice împotriva Federației Ruse. Ulterior Rusia a restricționat importurile din țările care au susținut sancțiunile antirusești.

Potrivit înțelegerilor de la Minsk, Kievul ar fi trebuit să înfăptuiască reforma constituțională până la sfârșitul anului 2015. Elementul cheie urma să fie reforma de descentralizare și modificarea legislației în vederea acordării unui statut special regiunilor Donețk și Luhansk, însă Kievul până astăzi nu și-a onorat obligațiunile asumate.

Fluxul de știri
0