Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă: un sat din raionul Ialoveni a fost inundat – VIDEO

© Sputnik / Marina ZhurachowskayaНаводнение. Архивное фото.
Наводнение. Архивное фото. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizaţi să atragă atenţia la starea barajelor

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Satul Puhoi, din raionul Ialoveni, a fost iundat în această seară în urma averselor. Nivelul apei în râul din localitate a crescut enorm. Apa s-a revărsat și a inundat mai multe gospodării, dar și drumuri locale. 

Este blocată și intrarea și ieșirea din sat. Drumul central a fost inundat în localitate. Un martor ocular a plasat imaginile video de la locul intemperiei.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, din cauza ploilor torențiale nivelul apei în bazinele acvatice ar putea crește cu un metru. Astfel, apare riscul revărsării apei peste maluri. 

O nouă avertizare meteo: risc sporit de inunundații>>>

Hidrologii prognozează formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundaţii locale.

Agenţii economici,  în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizaţi să atragă atenţia la starea barajelor.

Meteorologii au emis un cod galben de averse, descărcări electrice, grindină și vijelie. Avertizarea va fi valabilă pe întreg teritoriul țării și va intra în acțiune în zilele de 13 și 14 mai.

În aceste zile, pe alocuri, se prognozează precipitații de până la 40 de litri pe metrul pătrat. Vor cădea ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, izolat cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0