Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Căpitanul, sedus de o moldoveancă, a fost condamnat la 16 ani de închisoare

© Sputnik / Александр Беленький / Accesați arhiva multimediaКруизный лайнер Costa Concordia
Круизный лайнер Costa Concordia - Sputnik Moldova
Abonare
Căpitanul Francesco Schettino a rămas cu pedeapsa de 16 ani de închisoare, pentru uciderea a 32 de pasageri în naugrafiul de acum 5 ani.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Curtea Supremă de Justiţie din Italia a menţinut pedeapsa iniţială pentru căpitanul vasului de croazieră Costa Concordia. Astfel, căpitanul Francesco Schettino a rămas cu pedeapsa de 16 ani de închisoare, pentru uciderea a 32 de pasageri în naugrafiul de acum 5 ani.

Vasul de croazieră Costa Concordia, cu 4.200 de pasageri la bord, a naufragiat în ianuarie 2012 în largul coastelor Toscanei după ce căpitanul s-a apropiat prea mult de ţărm, iar nava s-a lovit de stânci.

Лагуна во время отлива на острове. - Sputnik Moldova
O scrisoare purtată pe valuri mai mult de un secol și-a găsit destinatarul

În 2015, căpitanul a fost condamnat pentru uciderea pasagerilor, dar şi pentru că a fugit de pe vas, însă avocaţii săi au făcut recurs. După alţi doi ani, pedeapsa este definitivă.

Imediat după pronunțarea sentinței de către magistrații de la CSJ, Francesco Schettino a fost încarcerat. Din 2012 și până în prezent, acesta a fost judecat în libertate. 

Presa din Italia, scria acum 5 ani că, unul din motivele pentru care nu a reacționat la timp căpitanul Costa Concordia a fost legătura sa amoroasă cu o moldoveancă, care se afla pe vas în momentul naufragiului. Aceasta a fost audiată în cadrul investigațiilor desfășurate de procurorii italieni. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0