O scrisoare purtată pe valuri mai mult de un secol și-a găsit destinatarul

© Sputnik / Александр Ковалев / Accesați arhiva multimediaЛагуна во время отлива на острове.
Лагуна во время отлива на острове. - Sputnik Moldova
Abonare
De obicei, misivele de acest gen conţin apeluri de salvare din partea victimelor unui naufragiu sau declarației de dragoste, nu mai puţin disperate. Însă, în cazul dat, textul avea un caracter cât se poate de concret.

CHIȘINĂU, 22 aug – Sputnik. Un cuplu de pensionari a descoperit pe ţărmul insulei germane Amrum o sticlă care purta un mesaj în interiorul ei, transmite RIA Novosti.

De obicei, misivele de acest gen conţin apeluri de salvare din partea victimelor unui naufragiu sau declarației de dragoste, nu mai puţin disperate. Însă, în cazul dat, textul avea un caracter cât se poate de concret. Persoana care avea să găsească scrisoarea era rugată să o transmită Asociației de Biologie a Mării din Pilmut (Marea Britanie), în schimbul recompensei de un shilling.

Sticla, după cum s-a constatat, a fost aruncată în mare, alături de altele — în total o mie, în perioada 1904-1906, în cadrul unui proiect de cercetare a curenților marini. Astfel, acest "mesaj îmbuteliat" s-a dovedit a avea o vârstă-record şi poate fi inclus în Cartea Giunness.

Informația nu concretizează dacă cei doi pensionari își vor primi recompensa, nici în ce monedă.

Fluxul de știri
0