Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Candidaturile care se discută pentru funcția de vicepreședinte al Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului RM
Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Abonare
Nouă deputați din opoziție sunt potențiale candidaturi la funcția de vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Deputatele socialiste Zinaida Greceanâi, Alla Dolința, Elena Hrenova, Irina Mâzdrenco, Marina Radvan și comunistele Maria Postoico, Inna Șupac, Oxana Domenti și Elena Bodnarenco sunt potențialele candidaturi la funcția de vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova. 

Iată cine va ocupa cel de-al treilea loc în prezidiul Parlamentului din Moldova>>>

Speakerul Andrian Candu a declarat în ajun că a început deja discuțiile cu majoritatea parlamentară și opoziție cu privire la nou candidatură a vicepreședintelui Parlamentului. 

”Consider că un vicepreședinte al Parlamentului trebuie să fie din opoziție și preferabil să fie doamnă”, a declarat speakerul.

Astfel, una dintre deputatele amintite mai sus ar putea fi alese în funcția de vicepreședinte al Parlamentului. Dacă e să luăm în calcul experiența și ponderea lor în activitatea parlamentară, cele mai potrivite candidaturi pentru această funcție ar fi cele ale Zinaidei Greceanâi, Mariei Postoico, Innei Șupac și Oxanei Domenti.

Лилиана Палихович - Sputnik Moldova
Politică
Liliana Palihovici și-a cerut iertare și și-a depus mandatul de deputat

În opoziție parlamentară se află și fracțiunea PLDM, însă după plecarea Lilianei Palihovici, fracțiunea este formată strict din bărbați.  

Liliana Palihovici a anunţat, la 28 aprilie, că îşi depune mandatul de deputat şi din funcția de vicepreședinte al Parlamentului și că se retrage din politică.

Parlamentului Republicii Moldova este condus de un președinte și doi vicepreședinți.

Potrivit Regulamentului Parlamentului,vicepreşedinţii Parlamentului se aleg la propunerea Preşedintelui Parlamentului, după consultarea fracţiunilor parlamentare, prin vot deschis, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0