Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul din Moldova a rămas cu 100 de deputați

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului RM
Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Abonare
În debutul ședinței Parlamentului, un deputat i-a înmânat spicherului Andrian Candu cererea de demisie

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Un deputat din Parlamentul Republicii Moldova și-a depus, vineri, mandatul de parlamentar. Cererea a fost prezentată președintelui Parlamentului, Andrian Candu, la începutul ședinței în plen.

Cel care a demisionat din funcția de deputat este Andrei Neguță, ales pe listele PSRM.

Neguță a fost numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Decretul președintelui de numire a lui Andrei Neguță în funcția de ambasador a fost publicat recent în Monitorul Oficial.

Лилиана Палихович - Sputnik Moldova
Politică
Liliana Palihovici și-a cerut iertare și și-a depus mandatul de deputat

”Este pentru a doua oară când îmi depun demisia din funcția de deputat. S-a mai întâmplat în anul 2003, când am fost numit ambasador în Franța”, a declarat Neguță.

Deputatul le-a mulțumit pentru colaborare colegilor din fracțiune și tuturor colegilor din Parlament.

Fracțiunea PSRM este formată din 34 de deputați. Locul rămas vacant urmează să fie ocupat de președintele Organizației teritoriale PSRM din satul Sălcuța, Căușeni, Oleg Cuiuc.

Andrei Neguța a fost ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă din 29 mai 2009 până la 25 aprilie 2012 și ambasador al Republicii Moldova în Franța și prin cumul în Spania și Portugalia (2003 — 2006). În perioada 23 — 27 aprilie 2001, a fost membru în delegația Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

După rechemarea sa din funcția de ambasador în Rusia, el a fost numit consilier la Mitropolia Moldovei, în cadrul departamentului mitropolitan relații externe, fiind abilitat să colaboreze cu corpul diplomatic acreditat în Rusia și țările din Comunitatea Statelor Independente.

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 din Republica Moldova a candidat la funcția de deputat, de pe poziția a 5-a în lista PSRM.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0