Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov a discutat în SUA perspectivele întâlnirii Putin - Trump

© Photo : RUSSIAN FOREIGN MINISTRYA handout photo made available by the Russian Foreign Ministry on May 10, 2017 shows US President Donald J. Trump (L) posing with Russian Foreign Minister Sergei Lavrov during a meeting at the White House in Washington, DC.
A handout photo made available by the Russian Foreign Ministry on May 10, 2017 shows US President Donald J. Trump (L) posing with Russian Foreign Minister Sergei Lavrov during a meeting at the White House in Washington, DC. - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a discutat la Washington cu omologul său american, Rex Tillerson, și cu președintele SUA, Donald Trump

CHIȘINĂU, 11 mai — Sputnik. Vladimir Putin și Donald Trump ar putea să se întâlnească în luna iulie curent, în cadrul summit-ului G-20, fapt confirmat și de Serghei Lavrov.

Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Putin califică atacul SUA asupra Siriei drept agresiune asupra unui stat suveran

Totodată, diplomatul rus a precizat că a discutat cu secretarul de stat Rex Tillerson modul în care părțile ar putea avansa în vederea pregătirii ordinii de zi a acestei întrevederi, inclusiv în ceea ce privește Siria, precum și alte chestiuni de mare importanță, astfel încât rezultatele întâlnirii să fie evidente.

„Așa sau altfel, ei (liderii) se vor vedea în iulie", a subliniat ministrul.

Serghei Lavrov a participat miercuri la reuniunea Consiliului Arctic, iar înainte de acest eveniment, la Casa Albă, a avut loc o întâlnire a șefului diplomației ruse cu Președintele SUA, Donald Trump, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Rusia
Trump a declarat că vrea să se împace cu Putin și Rusia

Lavrov a sosit marți în SUA într-o vizită de lucru de două zile, care a inclus și discuții cu secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson.

Anterior, pe 12 aprilie curent, Rex Tillerson a vizitat Rusia, unde a purtat discuții atât cu Serghei Lavrov, cât și cu președintele rus Vladimir Putin. Donald Trump a menționat că secretarul de stat a făcut „o muncă extraordinară” la Moscova.

La sfârșitul lunii aprilie, Putin a apreciat că Donald Trump nu a reușit până acum să-și îndeplinească promisiunile făcute în campania electorală, privind restabilirea bunelor relații cu Rusia, adăugând că nivelul de încredere între Moscova și Washington a "degradat".

Totuși, săptămâna trecută, Trump și Putin au avut o convorbire telefonică în care au abordat conflictul sirian.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0