Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin califică atacul SUA asupra Siriei drept agresiune asupra unui stat suveran

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Abonare
Atacurile Statelor Unite cu rachete asupra unui aeroport militar din Siria încalcă dreptul internațional și reprezintă un act de agresiune împotriva unui stat suveran sub un pretext fals, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului

CHIȘINĂU, 7 apr — Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, spune că atacurile asupra aeroportului militar din Siria reprezintă o încălcare a dreptului internațional, o agresiune contra unui stat suveran și o încercare de distragere a atenției de la victimele civile din Irak, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin.

Atac militar al SUA în Siria - Sputnik Moldova
Statele Unite au bombardat o bază militară siriană. Sunt victime - VIDEO

„Președintele Vladimir Putin vede atacurile SUA asupra Siriei ca o agresiune împotriva unui stat suveran prin încălcarea normelor de drept internațional", a declarat Pesov pentru presă.

El a mai subliniat că Putin vede în atacurile SUA asupra Siriei și „o încercare de distragere a atenției comunității internaționale de la numeroasele victime din rândul civililor din Irak".

SUA au lansat, joi seara, 59 de rachete de croazieră Tomahawk asupra aerodromului militar sirian din Ash Sha'irat, aproape de Homs. Președintele american, Donald Trump, a declarat că atacul a fost un răspuns la presupusa folosire a armelor chimice in Idlib.

Este de menționat, în acest context, că organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a confirmat că forțele armate siriene nu posedă arme chimice.

Secretarul de Stat american Rex Tillerson a declarat ca după atacul SUA nu au existat discuții sau contacte prealabile între Statele Unite și Federația Rusă. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0