Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bolnavii de cancer, arși și iradiați la un spital din Bălți

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți bolnavi de cancer, care se tratau la Spitalul Clinic Municipal Bălţi, au fost arși și iradiați în timpul ședințelor de radioterapie.

СHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Mai mulți pacienți bolnavi de cancer au suferit arsuri după ce au fost supuși tratamentului de radioterapie la Spitalul Clinic Municipal Bălţi. Mai mult, pe lângă arsuri, acești bolnavi au fost și iradiați.

Fărădelegile au fost depistate în urma investigaţiilor efectuate de Procuratura Generală. Potrivit procurorilor, Secţia Imagistică Medicală (radiografie), în care se află cabinetul de radioterapie, nu avea acreditările necesare, aparatul utilizat, fabricat în anul 1989, nu deţinea certificat de securitate şi nu era verificat metrologic.

Профессор Глеб Соловьев ведет операцию на сердце - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trei medici din Moldova au fost condamnaţi la închisoare pentru malpraxis

”În urma utilizării neautorizate a instalaţiei de către personalul necalificat, au fost iradiaţi mai mulţi pacienţi, care au urmat tratamentul de radioterapie şi cărora le-au fost cauzate arsuri de razele roentgen”, anunță procurorii.

Oamenii legii au dispus încetarea utilizării acestei instalaţiei cu raze „X” şi au iniţiat urmărirea penală atât pentru încălcarea din neglijenţă de către medici a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, cât şi în privinţa factorilor de decizie din cadrul Spitalul Clinic Municipal Bălţi şi ai Centrului Naţional de Sănătate Publică Bălţi, pentru acţiuni care depăşesc în mod vădit limitele drepturilor şi atribuţiilor acordate prin lege.

Pentru aceste infracţiuni, legislaţia prevede închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0