Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Valeriu Munteanu este gata să demisioneze de bună voie din funcția de ministru

© Sputnik / Мирослав РотарьВалериу Мунтяну
Валериу Мунтяну - Sputnik Moldova
Abonare
Liberalul Valeriu Munteanu, care este la ora actuală Ministrul Mediului, a declarat că partidul pe care îl reprezintă susține necondiționat reforma Administrației Publice Centrale, pe care a propus-o miercuri Vlad Plahotniuc și care presupune, între altele, lichidarea Ministerului Mediului

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. Ministerul Mediului Valeriu Munteanu a anunțat pe pagina sa de Facebook că Partidul Liberal susține necondiționat reforma neîntârziată a Administrației Publice Centrale, dar și reforma Administrației Publice Locale și Reforma Teritorial-Administrativă.

Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Politică
Plahotniuc taie în carne vie: în Moldova rămân numai 9 ministere

Anunțul vine după ce tot miercuri liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că Guvernul va fi reformat, iar în locul celor 16 ministere câte există acum vor fi create 9. Unul dintre ministerele ce vor dispărea va fi și cel al Mediului, condus la ora actuală de liberalul Valeriu Munteanu.

În postarea sa Munteanu a menționat că reforma acestui domeniu este „unul din dezideratele primordiale (imediate) ale PL".

Totodată, el a scris că PL a propus „în mod constant, începând cu 2009", să fie redus numărul de ministere și să fie micșorat numărului funcționarilor de stat. Însă, potrivit lui, „acest obiectiv important al PL nu a putut fi realizat, pe motiv că nu am găsit consens în interiorul coalițiilor".

Dar la ora actuală Munteanu constată că deja au apărut premise pentru promovarea acestei reforme, or „colegii din majoritatea parlamentară susțin, acest deziderat mai vechi al PL".

Anterior Munteanu a declarat în Studioul Sputnik Moldova că Ministerul Mediului nu va fi comasat cu un alt minister și nici nu va deveni o simplă direcție în cadrul unei alte instituții.

„Eu exclud posibilitate ca Ministerul Mediului să dispară. Ba mai mult, această instituție va avea un cuvânt greu de spus în procesul de examinare a proiectelor de lege și hotărârilor de guvern prin evaluarea impactului pe care îl au", a spus Valeriu Munteanu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0