Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Plahotniuc taie în carne vie: în Moldova rămân numai 9 ministere

© Photo : Facebook / Vlad PlahotniucВладимир Плахотнюк
Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunțat acum câteva minute că în Republica Moldova vor rămâne doar nouă ministere, în locul celor 16 câte există acum, și a făcut declarații dure privind maniera în care va fi reformat Executivul
Plahotniuc taie în carne vie: în Moldova rămân numai 9 ministere

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. Liderul democraților moldoveni a declarat că după ce vor avea loc discuții în cadrul coaliției de guvernare, Guvernul va obține mandat deplin să definitiveze și să prezinte planul de reformă a executivului țării.

Plahotniuc a precizat că democrații urmăresc să facă o reformă extrem de dură, care nu va accepta formula matematică de repartizare a ministerelor pe criterii politice.

Виктор Зубку - Sputnik Moldova
Misterul ministerelor muribunde: rămân 9 ministere

Potrivit acestuia, după reformă vor exista următoarele ministere:

Ministerul Economiei și Infrastructurii;

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene;

Ministerul Finanțelor;

Ministerul Afacerilor Interne;

Ministerul Justiției;

Ministerul Apărării;

Ministerul Educației,Culturii și Cercetării;

Ministerul Sănătății și Protecției Sociale;

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

„Formula matematică nu generează profesionalismul candidatului. Cel numit în funcție trebuie să fie profesionist. Dacă găsim în coaliție înțelegere, va urma o reformă totală a guvernului si agențiilor. Aici nu vom accepta nici un compromis, cum a fost în cazul uninominalului", a declarat Vlad Plahotniuc.

El a mai ținut să sublinieze că „aici jumătățile de măsura nu merg", chiar dacă „reformele atrag nemulțumiri", iar „unii pierd accesul la resurse sau privilegii".

„Daca stăm să ne emoționăm la fiecare flash-mob, în tara asta nu se va face nimic. Vom respecta toate opiniile, dar deciziile le vom lua în funcție de interesul majorității cetățenilor", a mai declarat liderul democraților.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0