Theresa May amenință - Moldovenii nu vor mai putea munci în Marea Britanie

© REUTERS / Richard PohleBritain's Prime Minister Theresa May makes a statement at Downing street in London, Britain, March 22, 2017 following the attack in Westminster.
Britain's Prime Minister Theresa May makes a statement at Downing street in London, Britain, March 22, 2017 following the attack in Westminster. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Prim-ministrul britanic, Theresa May, a reafirmat angajamentul Partidului Conservator de a reduce numărul imigrațilorîn Regatul Unit, cerând sprijin în realizarea acestui deziderat pentru pentru a putea fi controlate frontierele ţării

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. Premierul britanic, Theresa May, a declarat luni că Partidul Conservator își va menține angajamentul de a reduce imigrația netă în Regatul Unit până la „zeci de mii" pe an dacă va câștiga alegerile de luna viitoare, potrivit Reuters.

Часовая башня Биг Бен Вестминстерского дворца в Лондоне. - Sputnik Moldova
Decizie importantă şi pentru moldoveni. Planul Brexit, aprobat de UE

„Este important să continuăm și vom continua să susţinem că suntem hotărâţi să reducem imigrația netă la un nivel sustenabil. Credem că acest nivel este de zeci de mii", le-a spus May susținătorilor ei din Londra.

În ciuda angajamentului pe care şi l-au asumat conservatorii de la venirea partidului la putere în 2010, această ţintă a fost ratată până acum. Datele oficiale arată că, în luna septembrie 2016, migraţia netă în Marea Britanie a fost de 273.000 de persoane, în scădere cu 49.000 față de anul precedent și cea mai mică cifră înregistrată de la sfârșitul lunii iunie 2014.

„Desigur, odată ce vom părăsi Uniunea Europeană, vom avea posibilitatea să ne asigurăm controlul asupra granițelor noastre, în Regatul Unit, fiindcă vom putea stabili propriile noastre reguli pentru persoanele care vor vrea să vină din Uniunea Europeană în Marea Britanie", a mai spus Theresa May.

„Ieşirea din UE va însemna pentru noi că nu vom mai permite libera circulație în modul cum s-a întâmplat în trecut", a adăugat premierul britanic.

Vom menționa că dacă conservatorii britanici în frunte cu Theresa May își vor pute în aplicare planurile privind reducerea numărului imigranților veniți din Uniunea Europeană, acest lucru îi va afecta mult și pe cetățenii Republicii Moldova. Și asta pentru că mulți dintre ei muncesc în Marea Britanie în calitate de cetățeni europeni, fiind plecați acolo deținând cetățenia României și având pașaportul românesc.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0