Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De Ziua Victoriei, autoritățile i-au felicitat pe cetățenii moldoveni

© Sputnik / Miroslav Rotari9 mai 2017
9 mai 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Marți dimineața mii de oameni au venit la Complexul Memorial „Eternitate” din Capitală ca să cinstească memoria celor căzuți în război. Oamenii au depus la flori la focul veșnic și la mormintele soldaților.

CHIȘINĂU, 9 mai — Sputnik. De dimineață, lespezile de granit de pe mormintele ostașilor căzuți erau acoperite cu flori. La ceremonie au participat președintele Parlamentului, deputați, membrii ai guvernului și șefii unor misiuni diplomatice.

Andrian Candu - Sputnik Moldova
Andrian Cadu: Astăzi și comemorăm, și sărbătorim

Premierul Pavel Filip a declarat că astăzi "este Ziua Victoriei și a eroilor care au căzut pentru independența Patriei".

El a spus că cu această ocazie în comemorează pe cei căzuți și le mulțumește veteranilor rămași în viață pentru tot ce au făcut pentru noi. Potrivit lui Filip, ei sunt cei care au făcut ca să fie pace, fapt pentru care le suntem profund recunoscători.

La ceremonia de la Complexul Memorial „Eternitate" din Chișinău a participat și ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin.

"Este important să transmitem din generație în generația adevărul istoric despre război. Din acest considerent am avut atât de multe planuri legate de păstrarea memoriei faptelor de eroism, multe din aceste planuri deja și le-am realizat. Ne străduim să desfășurăm totul frumos și cu demnitate. În felul acesta noi comemorăm memoria taților și bunicilor noștri care au luptat pentru Patria noastră comună", a declarat Farit Muhametșin.

Ambasadorul a mai adăugat că anul acesta Misiunea Diplomatică a Federației Ruse în Republica Moldova acordă o mare importanță nu doar evenimentelor dedicate Marii Victorii, dar și jubileului de 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice din cele două țări.

Precizăm că potrivit deciziei Parlamentului, în Republica Moldova, în data de 9 mai este marcată Ziua Europei. Acest lucru a trezit o reacție de protest din partea opoziției socialiste și a președintelui Igor Dodon.

© Sputnik / Miroslav RotariZiua Victoriei
Ziua Victoriei - Sputnik Moldova
Ziua Victoriei

Tot astăzi, în Chișinău, are loc marșul "Regimentul Nemuritor". Coloane de oameni s-au deplasat din centrul Capitalei spre Complexul Memorial „Eternitate", ca să le aducă un omagiu celor care au participat la Marele Război pentru Apărarea Patriei. Totodată, cu această ocazie, s-a organizat o demonstrație a mașinilor retro.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0