Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrian Cadu: Astăzi și comemorăm, și sărbătorim

© Sputnik / Miroslav RotariAndrian Candu
Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
După depunerile de flori de la Complexul Memorial „Eternitate” în memoria eroilor celui de-Al Doilea Război Mondial, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că în ziua de 9 mai "comemorăm victimele celui de-Al Doilea Război Mondial, sărbătorim Ziua Victoriei și Sărbătorim și Ziua Europei".

CHIȘINĂU, 9 mai — Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat după depunerile de flori de la Complexul Memorial „Eternitate" că astăzi este o zi în care "noi și sărbătorim, și comemorăm".

"Comemorăm victimele, pe toți cei care au și-a sacrificat viața, sănătatea pentru viitorul generațiilor care au urmat. 72 de ani în urmă s-a încheiat cea mai neagră și cea mai tragică pagină din istoria secolului 20, ca apoi, peste 5 ani de zile, prin declarația lui Robert Schuman să pornească un proiect al păcii, care să consolideze Victoria și Ziua Victoriei care a avut loc la 9 mai 1945. Astfel, în 1950 a apărut și Ziua Europei, un proiect al păcii", a declarant Candu jurnaliștilor.

Președintele Parlamentului a susținut că datorită celor care s-au sacrificat în cel de-Al Doilea Război Mondial, noi avem posibilitatea să ne "dezvoltăm țara" astăzi.

"În schimb, aici, la Memorial, de fiecare dată ne aducem aminte de cei care și-au jertfit și sacrificat viața și sănătatea pentru ca noi astăzi să avem libertate. Să avem libertatea de a ne exprima, așa cum o facem acum, libertatea de a decide, în primul rând, cum să ne dezvoltăm țara", a spus el.

"Astăzi, aici, cu regret, vedem tot mai puțini și mai puțini veterani, dar viața continuă. Mă bucur că și noile generații cunosc, știu despre Ziua Victorie și Memorialul rămâne un important loc pentru a-i comemora pe toți cei căzuți în Al Doilea Război Mondial", a mai declarat Andrian Candu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0