Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mandatul lui Macron a început sub teroare - Gara de Nord din Paris, evacuată

© Photo : SputnikViolents accrochages à Paris: la police passe à tabac des manifestants et des journalistes
Violents accrochages à Paris: la police passe à tabac des manifestants et des journalistes - Sputnik Moldova
Abonare
Martori: "Polițiștii mi-au strigat să fug cât pot", "Un agent mi-a spus că e vorba de oameni înarmați"

CHIȘINĂU, 9 mai — Sputnik. "Gara de Nord a fost evacuată un timp pentru o importantă operațiune a poliției" transmite France Presse. Operațiune a durat două ore și a vizat capturarea a trei persoane urmărite.

Wikileaks Van - Sputnik Moldova
Dezvăluiri: Macron ar putea demisiona chiar dacă va câștiga alegerile din Franța

Poliția franceză nu a dat mai multe informații, în afara faptului că, la ora locală 01:50, "verificările" nu au dat niciun rezultat. "Încheierea verificărilor, revenirea treptat la normal", a transmis lapidar, într-un mesaj pe Twitter, prefectura poliției din Paris.

Poliția a lăsat să se înțeleagă că a fost vorba de verificarea unor informații despre niște urmăriți, dar martorii citați de France Presse vorbesc de o intervenție masivă, cu polițști și agenți de pază ai Căilor Ferate Franceze (SNCF) înarmați, care strigau trecătorilor să fugă cât pot.

Alt martor relatează că un agent i-a spus că e vorba de persoane înarmate. Trenul așteptat de poliție sosea dinspre Valenciennes, la Gara de Nord fiind prezentă și Brigada de Căutare și Intervenții, bine înarmată și cu scuturi, povestesc martorii. Metroul nu a mai oprit în stația Gării de Nord.

În chiar prima zi după alegerea lui Emmanuel Macron, Parisul trece printr-un adevărat șoc, iar operațiunea insuficient explicată crează neliniște în rândul francezilor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0