Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezvăluiri: Macron ar putea demisiona chiar dacă va câștiga alegerile din Franța

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
WikiLeaks face dezvăluiri șocante care ar putea să-l determine pe Emmanuel Macron să demisioneze, chiar dacă va câștiga alegerile

CHIȘINĂU, 7 mai — Sputnik. Lovitură de teatru în finalul campaniei din Franța: au început să curgă date secrete despre favoritul la președinția Franței, Emmanuel Macron. Hackeri, despre care Macron are informații că sunt localizați în Ucraina, au spart mai multe conturi de e-mail ale sale și ale companiilor cu care are de-a face. Nu mai puțin de 9 GB de date au fost copiate și difuzate pe internet, pe rețeaua Twitter, sub numele EMLEAKS sau "#Macronleaks.

Scandalul este imens, se aduc dovezi despre finanțarea campaniei sale de către controversatul George Soros dar, fapt și mai grav, despre transferuri de bani din firmele lui Macron în paradisuri fiscale cunoscute pentru rețelele de evaziune.

Două dintre aceste documente demonstrează faptul că Macron își tranfera banii dintr-o firmă în First Caribbean International Bank, o bancă devenită celebră anul trecut, prin dezvăluirea fondurilor imense depuse acolo de mai multe celebrități pentru a scăpa de impozitare. Și în cazul lui Macron, comentariile și materialele de pe internet vorbesc despre "o adevărată schemă a evaziunii".

Se întâmplă exact ca în Statele Unite, declară gruparea lui Macron, care s-a văzut dată în vileag pentru finanțări de la ONG-urile lui George Soros și de la persoane influente din lumea arabă.

Florian Philippot, vicepreşedinte al Frontului Naţional, a postat un cometariu "#Macronleaks vor arăta lucruri pe care jurnalismul de investigaţie le-a trecut deliberat sub tăcere? Îngrozitor, acest naufragiu democratic".

Imediat autoritățile franceze au intervenit și au cerut ca aceste materiale să nu fie luate în seamă și să nu fie difuzate. S-a spus și că multe dintre materialele piratate sunt falsuri. Cu toate acestea, este de menționat că, la sfârșitul lunii ianuarie, s-a făcut o altă spargere a mail-ului și a computerelor lui George Soros de această dată. S-a extras o cantitate enormă de date, peste 2500 de documente, din care rezulta modul în care Soros încerca să țină sub control Franța și să influențeze Rusia. DC Leaks, cum a fost denumită operațiunea de piratare și dezvăluire, ar fi fost făcută de cetățeni americani, care ar fi dorit prin aceasta să demonstreze cum se iau deciziile în lume. Una dintre deciziile influențate de Soros, dezvăluită și asumată ulterior de Fundația pentru Societatea Deschisă, a fost votul din Parlamentul European pentru libera circulație în Europa a ucrainienilor.

De altfel, într-un interviu acordat CNN, George Soros a recunoscut că a creat o fundaţie care a avut o contribuție majoră la căderea structurii de stat legal aleasă la Kiev şi, după revoltă, la instaurarea regimului Poroşenko.

Revenind la alegerile din Franța, unii comentatori opinează că, în ciuda avansului pe care îl avea acum trei zile Macron, scandalul acestor piratări ar putea aduce modificări substanțiale. În plus, pentru Macron ar putea însemna începerea unei serii de anchete, care ar putea duce chiar la demisia sa în urma unui eventual succes la alegeri.

Este posibil ca aceasta să fi fost și schema, intenția, celor care au făcut dezvăluirile — sau a clor care le-au comandat. Această acțiune nu va rămâne fără răspuns, a declarat președintele Francois Hollande", referindu-se la piratare — dar, cu siguranță, nu se vor putea ignora și datele din documente.

Întrebarea este — chiar dacă Macron va câștiga, va rezista el acuzațiilor, sau va trebui să-și recunoască vinovăția și să demisioneze?

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0