Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin l-a felicitat pe Macron cu Victoria în alegerile prezidențiale

© Sputnik / Irina Kalashnikova / Trecere la banca de fotografiiFrench presidential election winner, En Marche! leader Emmanuel Macron, center left, delivering his victory speech near Louvre, Paris.
French presidential election winner, En Marche! leader Emmanuel Macron, center left, delivering his victory speech near Louvre, Paris. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Rusiei Vladimir Putin l-a felicitat pe președintele ales al Franțe, Emmanuel Macron, cu victoria în alegerile prezidențiale, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului

CHIȘINĂU, 8 mai — Sputnik. Duminică în Franța s-a desfășurat turul doi al alegerilor prezidențiale, în cadrul căruia s-au duelat Emmanuel Macron și Marine Le Pen.

Ministerul Afacerilor Interne al Franței a anunțat că după procesarea a 99,99 din numărul total al buletinelor de vot, învingătorul alegerilor este Macron. El a acumulat, potrivit ultimelor date, 66,06 la sută din sufragii.

Dezbatere Le Pen - Macron - Sputnik Moldova
Primele REZULTATE ale alegerilor prezidențiale din Franța

În mesajul său de felicitate, Putin a confirmat disponibilitatea Moscovei de a coopera constructiv cu noul președinte francez în vederea soluționării problemelor globale.

Putin a mai subliniat că cetățenii francezi i-au încredințat lui Macron conducerea republicii într-o perioadă deloc simplă pentru Europa și pentru toată lumea, în condițiile în care pericolul terorist se accentuează, iar conflictele locale provoacă destabilizarea unor regiuni întregi.

„În aceste condiții este foarte important să depășim neîncrederea reciprocă și să ne unim eforturile pentru asigurarea stabilității și securității internaționale", a subliniat Putin.

El i-a urat președintelui ales la Franței sănătate, prosperitate și succese în conducerea țării sale.

Fluxul de știri
0