Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primele REZULTATE ale alegerilor prezidențiale din Franța

© AP Photo / Laurent CiprianiDezbatere Le Pen - Macron
Dezbatere Le Pen - Macron - Sputnik Moldova
Abonare
Conform prognozelor stabilite de un ziar belgian, Emmanuel Macron ar fi liderul cursei electorale în teritoriile de peste mări ale Franței.

CHIȘINĂU, 7 mai — Sputnik. Candidatul la președenția Franței, Emmanuel Macron, în prezent este favoritul turului doi al scrutinului electoral în teritoriile de peste mări ale Franței, scrie ziarul belgian Soir care face trimitere la un sondaj exit poll, informează ro.sputnik.md.

Supporters of Emmanuel Macron, head of the political movement En Marche !, or Onwards !, and candidate for the 2017 French presidential election wait for his arrival at the Parc des Expositions hall in Paris, France April 23, 2017. - Sputnik Moldova
Politică
Luptă acerbă: Le Pen sau Macron - cine va conduce Franța în următorii 5 ani

Potrivit ziarului Soir, în teritoriile de peste mări Siant- Pierre și Miquelon, Macron deține întâietatea acumulând 63,3 la sută din totalul de voturi, iar concurentul său din partea „Frontului Național", Marine Le Pen — 36,7 la sută. În Saint-Martine, Macron a acumulat 67,7, iar Le Pen 32,3%.

Guyana Franceză a votat pentru Macron în proporție de 65%, iar pentru Le Pen — 35 la sută. Pe Insula Martinica, Macron a acumulat 77,5% din voturi, iar Le Pen 22,5%.

După cum mai menționează sursa citată, în rândurile francezilor care locuiesc în SUA și Canada, susținerea din partea electorilor pentru Macron ar fi și mai mare: New-York — 94,7%, Le Pen 5,3%, Chicago — 92% la 8%, Boston — 95,7% la 4,3%, Otawa și Montreal — 90% la 10%.

Publicarea prognozelor și rezultatelor în baza exit poll sunt interzise în Franța până la închiderea secțiilor de votare, iar pentru încălcarea acestei norme legale se pedepsește cu o amendă în sumă de 75 de mii de euro. Totuși, presa din țările vecine cum ar fi Belgia, Elveția și Germania tradițional publică prognozele lor privind rezultatul scrutinelor electorale. În timpul primului tur al alegerilor prezidențiale din Franța, prognoza postului belgian de televiziune RTBF a fost foarte aproape de datele reale având o marjă de eroare de aproximativ 0,5-3 puncte procentuale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0