Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Secretele intime ale președintelui ales al Franței, Emmanuel Macron

© Sputnik / Irina Kalashnikova / Accesați arhiva multimediaFrench presidential candidate Emmanuel Macron presents his program
French presidential candidate Emmanuel Macron presents his program - Sputnik Moldova
Abonare
Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron, care în decembrie va împlini 40 de ani, este cel mai tânăr președinte de până acum al Republicii Franceze.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Emmanuel Macron, în vârstă de 39 de ani, a câștigat alegerile prezidențiale în Franța. Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron, care în decembrie va împlini 40 de ani, este cel mai tânăr președinte de până acum al Republicii Franceze. 

Viața privată a președintelui ales al Franței este una destul de tumultoasă. Acuzat că ar fi homosexual, Macron este căsătorit cu una din profesoarele sale din liceu pe care a cunoscut-o când el avea 15 ani, iar ea 38 de ani.

Dezbatere Le Pen - Macron - Sputnik Moldova
Primele REZULTATE ale alegerilor prezidențiale din Franța

Brigitte Trogneux era o femeie maritata cu trei copii. Ea conducea un club de teatru al școlii iezuite private din Amiens, nordul Franţei, unde învăța Macron.

”La vârsta de 17 ani, Emmanuel mi-a spus: ”Orice vei face, eu o să mă însor cu tine”, a povestit Brigitte Trogneux jurnaliştilor din Paris.

Ulterior, Macron s-a mutat la Paris pentru ultimul său an de liceu, perioadă în care cei doi vorbeau constant.

”Ne sunam mereu unul pe altul, petreceam ore întregi la telefon”, a declarat acesta într-un interviu.

În cadrul unui documentar, Trogneux a povestit cum tânarul a reuşit să îi pătrundă în suflet.

”Pas cu pas, el a reuşit să spargă toate barierele, cu răbdare, în toate modurile posibile”, a declarat Brigitte Trogneux, acum în vârstă de 64 de ani.

Cei doi s-au căsătorit în 2007.

Macron  a fost acuzat de presa europeană că ar avea o relaţie homosexuală cu jurnalistul Mathieu Gallet de la Radio France, o poveste care circulă deja de câţiva ani în societatea franceză. Președintele ales al Franței a negat relația.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0