Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alina Zotea spune de unde a luat bani pentru un nou automobil de lux

© Sputnik / facebook.com Alina Zotea
Alina Zotea - Sputnik Moldova
Abonare
Mâna dreaptă a liderului PL Mihai Ghimpu, liberala Alina Zotea, a dezvăluit de unde a luat banii pentru noul Mercedes GLK 220.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Deputatul liberal, Alina Zotea, a declarat presei că își permite să-și cumpere o mașină de lux. În ultmul timp, mâna dreaptă a lideurului PL Mihai Ghimpu, se plimbă cu un Mercedes GLK 220, care pe piață costă în jur de 50 de mii de euro.

automobil Ghimpu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ghimpu își vinde mașina de lux cu tot cu numărul de înregistrare C PL 001

Zotea s-a supărat pe faptul că presa a scris despre noua sa mașină și că ar costa așa de scump. Liberala afirmă că acest automobil ar fi costat-o 15 mii de euro, echivalent a peste 310 mii de lei moldovenești.  Zotea mai spune că a cumpărat mașina în rate, iar banii pentru prima tranșă ia obținut din vânzarea unui alt Mercedes, pe care l-a avut în posesie.

”Este o mașină în leasing, lucru stipulat în declarația de avere și nu trebuie să fac declarații mai mult decât cele legale. Nu costă 50 de mii de euro. Inițial am mai vândut o mașină. Dacă vă uitați pe declarația de avere se leagă totul”, a spus liberala iritată. 

Potrivit declaraţiei de avere pentru anul 2015, Zotea şi-a vândut în luna noiembrie automobilul de marca Mercedes, anul de fabricaţie 2008, înregistrat în Bucureşti, cu 8 mii de euro. Liberala indică în document că a obţinut maşina prin donaţie în 2014, iar preţul real al vehiculului este de 8,6 mii de euro.

Şedinţa Comisiei politică externă şi integrare europeană Zotea - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce şi-a vândut liberala Alina Zotea cu 8 mii de euro

Din salariul de deputat, Zotea a câştigat, în 2015, 99,6 mii de lei, iar din indemnizaţiile primite de la Parlament – 14,56 mii de lei. În rest, liberala nu are nici casă, nici masă, nici conturi în bancă şi nici cote părţi în societăţi comerciale. 

Anterior, Alina Zotea a fost surprinsă pe străzile Chișinăului la volanul unui Range Rover de culoare roșu închis.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0