Ucraina și Rusia riscă să fie excluse pe trei ani de la concursul „Eurovision”

© AFP 2022 / Sergei SUPINSKYСимволика "Евровидения 2017" в Киеве
Символика Евровидения 2017 в Киеве - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ucraina și-a asumat obligația să asigure participarea tuturor concurenților la „Eurovision”, dar nu s-a ținut de cuvânt, iar Rusia nu a luat parte la întrunirile obligatorii din ajunul concursului. Astfel, ambele țări au încălcat statutul.

CHIȘINĂU, 5 mai — Sputnik. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune ar putea să aplice sancțiuni împotriva Rusiei și Ucrainei din cauza încălcării statutului „Eurovision"-ului, a declarat președintele comitetului organizatoric al concursului, Frank-Dieter Freiling.

Acesta a explicat că Ucraina și-a asumat obligația să asigure participarea tuturor concurenților la „Eurovision"-ul de la Kiev.

Eurovision - Sputnik Moldova
Ucraina riscă să fie exclusă de la Eurovision

„Din punctul de vedere al Ucrainei, situația juridică este clară, însă, din punctul de vedere al Uniunii Europene de Radio și Televiziune, aceasta este o încălcare a statutului", a spus Freiling, citat de Sputnik Estonia.

Și Rusia a încălcat prevederile statutului, deoarece nu a participat la întrunirile obligatorii din ajunul concursului de interpretare, a declarat Freiling.

Potrivit acestuia, pentru încălcarea prevederilor statutare sunt prevăzute câteva tipuri de sancțiuni, de la amenda bănească și privarea de suportul sponsorilor, până la excluderea de la participarea la concurs pe o perioadă de trei ani. Chestiunea cu privire la aplicarea sancțiunilor față de Rusia și Ucraina va fi discutată săptămâna viitoare. Decizia va fi anunțată deja după finala „Eurovision"-ului de la Kiev. Astfel, ea nu va afecta desfășurarea ediției din acest an.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0